Masová roláda plněná sýrem a anglickou slaninou je u nás doma tak trochu sváteční recept, který si připravujeme třeba k nedělnímu obědu, nebo na který sázíme tehdy, pozveme-li ke společnému stolu blízké či přátele. Na přípravu není až tak složitá, po upečení je krásně křehká, vůbec není vysušená a její náplň dodává pečenému vepřovému masíčku ten správný šmrnc.
Máte-li rádi maso, pak je tenhle recept určený právě vám. Vepřové masíčko je v tomto případě dominantní ingrediencí, jejíž chuť skvěle vyváží sýr, anglická slanina a restované žampiony. Jsem si jistá, že si tuhle dobrotu nenecháte ujít, protože i mě se při pouhé představě okamžitě začínají sbíhat sliny!
Co budete potřebovat na přípravu?
- 500 g vepřového masa
- 500 g slaniny
- 200 g sýra
- 150 g žampionů
- 200 ml vepřového vývaru
- 150 ml červeného vína
- sůl a pepř
- olej
Jak postupovat při přípravě?
- Troubu si předehřejte na 200 °C.
- Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a krátce orestujte na troše rozpáleného oleje.
- Maso rozřízněte tak, abyste získali co možná největší plochu.
- Maso osolte a opepřete, poskládejte jej plátky slaniny a plátky sýra.
- Přidejte vrstvu restovaných žampionů.
- Maso přeložte napůl a snažte se ho co možná nejvíce srolovat.
- Zabalte do zbylých plátků slaniny a s pomocí provázku pečlivě svažte.
- Roládu vložte do pekáče.
- Vepřový vývar smíchejte s vínem a trochou oleje. Tuto směs poté nalijte na roládu.
- Vložte do trouby a pečte cca 1 hodinu.
- Jakmile se slanina upeče dozlatova, roládu otočte a polijte ji výpekem.
Masová roláda nám nejvíce chutná s kaší, kterou si přelijeme výpekem. Záleží ale jen na vás, s jaku přílohou si tuhle dobrotu dopřejete.