Pokud nepatříte mezi milovníky a milovnice pečení buchet a koláčů, můžete se inspirovat tímto jednoduchým receptem na domácí čokoládové pralinky. K jejich přípravě vám vystačí jen dvě suroviny. Jsou naprosto fantastické, přesvědčte se!
Potřebné suroviny na přípravu domácích čokoládových pralinek
Obstarejte si tyto dvě ingredience:
- kondenzované mléko: 1 balení (cca 397 ml)
- hořká čokoláda: 160 g
Jak postupovat při přípravě čokoládových pralinek?
K ruce si vezměte menší hrnec a nalijte do něj kondenzované mléko. Poté jej zahřejte na středním plamenu a průběžně míchejte vařečkou, aby se tekutina nepřipalovala. Následně do mléka vsypejte postupně nadrcenou hořkou čokoládu a rozpusťte. Po čase vám vznikne čokoládová pasta. V tento moment odstavte směs z plotny. Nyní vlijte krém do tvořítek na led a dejte do lednice na tři hodiny, aby vše dobře ztuhlo.
Servírování čokoládových pralinek
Ztuhlé pralinky z čokoládové hmoty vyjměte z lednice a vyklopte na tác. Můžete také posypat povrch kakaovým práškem. Podávejte například s šálkem teplého čaje, nebo s oblíbenou kávou. Přejeme vám dobrou chuť.
Jak pralinky můžete vylepšit?
Své domácí pralinky můžete ochutit v podstatě i dalšími oblíbenými surovinami. Stačí do hmoty před tuhnutím přidat třeba drcené oříšky, kandované ovoce, nebo třeba strouhaný kokos. Domácí mini dezert lze připravit nejen z hořké čokolády, ale také z té bílé či mléčné. A pokud nenajdete doma tvořítka na led, lze hmotu vlít i do silikonových formiček na muffiny. Pralinky sice budou větší, ale splní to svůj účel.
Tip na závěr: Rychlé čokoládové pralinky s marmeládou
Ještě pro vás máme jeden velmi jednoduchý a rychlý recept na pralinky s marmeládou. Potřebujete jen hořkou vysoce procentní čokoládu, trochu javorového sirupu na doslazení a meruňkovou marmeládu. Čokoládu si tedy nejprve rozpusťte ve vodní lázni, dle obliby doslaďte javorovým sirupem a vlijte do poloviny cukrářských košíčků. Pak vložte polovinu lžičky marmelády a přelijte zbytkem směsi. Nechte tuhnout v lednici a pak podávejte.