Domácí houskové knedlíky jsou mnohem lepší než kupované!

Domácí knedlíky patří k přílohám, které musí znát každá česká kuchařka. Recept není vůbec náročný a výsledek bude chutnat mnohem lépe než z obchodu. Navíc tím ušetříte hodně peněz a potěšíte svou rodinu. Domácí jídlo je vždy potěší a houskové knedlíky se skvěle hodí nejen ke guláši, ale také ke zvěřině. A tu si právě na podzim a v zimě můžete vychutnat nejvíce. Naučte se tento recept a naučte se udělat vlastní houskový knedlík!

Co budete potřebovat?

Na výrobu houskových knedlíků potřebujete jen pár ingrediencí. Právě díky tomu jsou velmi levné a jednoduché. Uložte si tento recept, abyste se k němu mohli vrátit ve chvíli, kdy budete mít trochu času a budete chtít potěšit celou rodinu. Uvidíte, že je to jednodušší, než si myslíte. Na výrobu těchto knedlíků potřebujete:

  • hladká mouka – 1 kg,
  • krupicový cukr – 2 lžičky,
  • sůl – 1 lžička,
  • droždí – 1 kostka,
  • vlažné mléko – 500 ml,
  • olej – 2-3 lžíce,
  • vejce – 1 ks.

Pracovní postup

Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte sůl, cukr, vejce a rozdrobené droždí. Pomalu přidávejte mléko. Musíte použít jen tolik, abyste získali husté těsto. Poté přidejte olej a pusťte se do hnětení. Těsto nechte kynout asi hodinu na teplém místě zakryté látkovou utěrkou. Jakmile vykyne, přesuňte ho na pracovní desku. Rozdělte těsto na 4 části, ze kterých získáte čtyři knedlíky. Nebojte se, budete mít k dispozici dostatek přílohy k jídlu na rodinný oběd nebo večeři.

Čtěte také: Lahodné, zdravější koblihy s džemem pečené v troubě

Všechny čtyři části těsta vytvarujte do tvaru knedlíku. V tuto chvíli již mohou jít do páry. Jakmile se bude jeden vařit v páře, ostatní zakryjte utěrkou. Každý kus musíte nechat vařit na páře asi 20 minut. Po vyndání knedlíku z páry ho ihned potřete malým množstvím oleje. Díky tomu zůstane nádherně lesklý a bude chutnat úžasně. Jakmile budou knedlíky uvařené, je můžete nakrájet a podávat s vynikajícím hlavním chodem. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!

Zdroj: ketkes.com