Domácí těstoviny jako od babičky ze 3 ingrediencí

Těstoviny jako od babičky chutnají skvěle nejen v polévkách, ale v každém pokrmu. Jejich výroba je velmi jednoduchá a vždy si na nich pochutnáte. Jestli si chcete připravovat více a více potravin doma a nespoléhat se pouze na obchody, těstoviny jsou skvělým doplňkem pro vaši kuchyň a vaření. Navíc si je můžete připravit ve větším množství a uskladnit.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na tento recept vám postačí jen tři jednoduché suroviny, které máte neustále doma. To je jedním z důvodů, proč již nikdy nemusíte pro nudle do obchodu. Navíc budete mít doma stejnou chuť, jakou jste si užívali po mnoho let ve svém dětství. To je možná největší výhoda tohoto receptu a mnoha dalších z vašeho dětství. Máte-li chuť na velmi tradiční polévku nebo jiný těstovinový pokrm, pusťte se do toho. Na výrobu domácích nudlí potřebujete:

  • hladká mouka – 1 hrnek,
  • vejce – 2 ks,
  • sůl – 1 lžička.
Shutterstock

Pracovní postup

Výroba domácích těstovin je velmi jednoduchá, i když to může na první pohled vypadat těžké. Mouku prosejte, přidejte sůl a uprostřed udělejte důlek. Do důlku rozklepněte vejce. Nyní si musíte ušpinit ruce. Začněte s hnětením těsta a pokračujte, dokud se nepřestane lepit. Pracovní desku zasypte moukou a vyválejte na ní těsto. Musíte získat tenký plát těsta o síle asi 2-3 milimetry. Těsto můžete rozdělit na dvě části a každou z nich vyválet. Půjde vám to tak mnohem lépe.

Shutterstock

Těsto nechte odstát o pokojové teplotě po dobu asi 30 minut. Následně těsto nakrájejte ostrým nožem na tenké nudličky. Připravte si pečicí papír a nudle na něj rozložte. Těstoviny musí důkladně uschnout, protože jinak se vám při skladování zkazí. Hotové nudle můžete ihned použít nebo skladovat ve vzduchotěsné nádobě. Je velmi důležité, aby se k nim nedostala vlhkost, protože jinak vám příliš dlouho nevydrží. Až si na nich budete chtít pochutnat, uvařte je jako obvykle. Dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama