Fantastické lehké řezy s vanilkovým krémem a čokoládovou posypkou: Stačí jen 4 vejce, trocha kakaa, cukru a mouky – děti je zbožňují!

Občas se stává, že potřebujete narychlo připravit nějaký efektní zákusek, kterým poctíte návštěvu či zpříjemníte sváteční den dětem. Vybírat v tomto případě můžete z několika typů buchet, koláčů či řezů. Tímto lahodným, lehkým a velmi příjemným zákuskem potěšíte každého konzumenta a zaručeně s ním budete slavit úspěch.

Reklama

Co budete na tento zákusek potřebovat

Kakaovo krémový řez se vyrábí z klasických ingrediencí, které obvykle v nějaké míře máme doma. Jeho příprava je velmi jednoduchá a prakticky jej nemůžete pokazit. Co si je tedy třeba pořídit:

  • na korpus:
    • 4 vejce
    • 4 lžíce cukru krupice
    • 4 lžíce kakaa
    • 4 lžíce vody
    • 6 lžic polohrubé mouky
    • kypřicí prášek
    • rum nebo rumovou esenci
  • na krém a ozdobu:
    • 4 žloutky
    • hrnek mléka
    • 5 lžic másla
    • 2 lžíce cukru krupice
    • 2 lžíce mouky
    • vanilkový cukr
    • moučkový cukr na dochucení
    • smetanu ke šlehání
    • čokoládu na strouhání

Příprava zákusku

Řezy jsou připravovány v několika krocích.

Pečení korpusu

Primárně je potřeba upéct korpus – nejdříve ušlehejte z bílků připravených vajec tuhý sníh, do kterého následně přidáme žloutky, kakao, kypřicí prášek a polohrubou mouku a rozmícháme do těsta. Těsto pak vylejeme na plech s pečícím papírem nebo vymaštěný máslem a vysypaný hrubou moukou. Korpus pečeme při 180 °C přibližně půl hodiny a poté necháme v troubě vychladnout.

Reklama

Příprava krému a zdobení

Na dochucení korpusu bude ještě potřeba si namíchat rumovou polevu svařením rumu nebo esence ve vodě a přidáním cukru dle chuti. Následně se můžeme pustit do přípravy krému. Ten se míchá ve vodní lázni, na níž položíme větší mísu obsahující žloutky, mléko, cukr a mouku již trochu promíchané. Za stálého míchání necháme nad vodní lázní směs zhoustnout a poté přidáme moučkový cukr a máslo. Krém necháme vychladit v lednici.

Vrstvení a zdobení

Na vychladnutý korpus nakapeme rumovou polevu a poté rovnoměrně naneseme vrstvu krému. Ušlehanou šlehačku rovněž v rovnoměrné vrstvě rozprostřeme na krém a posypeme nastrouhanou čokoládou. Takto připravený zákusek necháme několik hodin v lednici a poté podáváme ve formě řezu.

Reklama