Domácí sendviče jsou mnohem lepší než z obchodu a můžete si s nimi nádherně pohrát. To je v kuchyni jedna z nejlepších věcí, protože můžete velmi snadno experimentovat. Dnes se podíváme na sendviče podle italského receptu, kterému vévodí hlavně různé druhy sýra, paprika a salámy. Zkuste tento recept a zajisté si pochutnáte na jedinečném spojení chutí. Několik druhů sýrů v jednom jídle vykouzlí na vaší tváři úsměv a žaludek bude zaručeně velmi spokojený.
Co budete potřebovat?
Výroba sendvičů je obecně velmi jednoduchá a tento není žádnou výjimkou. Jediná změna je v tom, že si připravujete také samotné těsto. Nepoužíváte toustový chléb, i když ho použít můžete. My si ovšem dnes uděláme těsto z listového těsta a upečeme vše v troubě. To je mnohem lepší, než si kupovat hotový toustový chléb a budete mít dobrý pocit z toho, že jste celé jídlo připravili od nuly. Na sendviče potřebujete:
- červená paprika – ½ šálku,
- listové těsto – 2 balení,
- libová šunka – 230 gramů,
- salám – 230 gramů,
- feferonky – 230 gramů,
- sýr provolone – 230 gramů,
- sýr mozzarella – 230 gramů,
- černé olivy – 230 gramů,
- italské koření – 2 lžíce,
- strouhaný parmazán – ¼ šálku,
- olivový olej – 2 lžíce,
- dijonská hořčice – 1 lžíce,
- česnekový prášek – ½ lžičky,
- cibulový prášek – ½ lžičky.
Pracovní postup
Troubu si předehřejte na 190 stupňů. Pekáč jemně vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. Jeden plát listového těsta rozbalte a položte do plechu. Potom na těsto položte šunku, salám, nakrájené feferonky, provolone a mozzarellu. Poté položte červené papriky a černé olivy. Na to rozložte druhou polovinu šunky, salámu a sýrů. Nakonec položte na sýr druhé těsto. Snažte se těsto spojit tak, aby byla náplň zcela zakrytá a uzavřená uvnitř. Díky tomu se zapeče uvnitř a nebude nikam utíkat.
Nakonec si v malé misce smíchejte olivový olej, dijonskou hořčici, italské koření, česnekový prášek a cibulový prášek. Vše důkladně promíchejte a touto směsí potřete vršek těsta. Nakonec vše zasypte rovnoměrně nastrouhaným parmazánem. Vložte připravený pokrm do předehřáté trouby a pečte po dobu 25-30 minut. Počkejte, dokud vršek nebude dokonale zlatý a křupavý. Nakonec už si stačí sendvič jen naplno vychutnat a uložit si recept, abyste si ho mohli vychutnat znovu a znovu. Dobrou chuť!
Zdroj: soyumrecipe.com