Ovocná zmrzlina neodmyslitelně patří ke každému létu. Jakmile začne být venku horko, chcete se jistě zchladit. Domácí jahodová zmrzlina je k tomu úžasnou pochoutkou, protože vás příjemně osvěží a ještě si ji můžete připravit z jahod, které máte na své zahradě. Připravíte ji během pár minut a potěšíte celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept ze tří surovin a jistě si pochutnáte.
Co budete potřebovat?
Obrovskou výhodou tohoto receptu je fakt, že potřebujete jen tři věci. Navíc nemusíte mít doma ani zmrzlinovač. Stačí vám jen obyčejný mixér nebo kuchyňský robot. Během pár minut budete mít připravenou dobrotu, která rychle zmrzne, takže si ji můžete klidně připravit až v den, kdy bude velmi horké počasí a budete se potřebovat zchladit. Na výrobu domácí zmrzliny potřebujete:
- mražené jahody – 250 gramů,
- cukr – 80 gramů,
- studená šlehačka – 100 ml
Pracovní postup
Mražené jahody vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu. Přidejte do nich cukr a šlehačku z lednice. Musí být velmi studená, aby recept fungovat správně a získali jste tu nejlepší chuť zmrzliny. Všechny ingredience důkladně promíchejte, vložte do vhodné nádoby a nechte chvíli v mrazáku. Díky studené šlehačce nebude trvat tak dlouho, než bude zmrzlina připravená k podávání. Nezapomeňte ji před zmrazením ochutnat, abyste mohli přidat více cukru, když to bude nutné.
Proč si připravovat domácí zmrzlinu?
Domácí produkty z vlastních surovin jsou vždy tím nejlepším, co můžete pro sebe i pro své blízké připravit. Výhodou tohoto receptu je fakt, že je z mražených jahod. Není to kvůli tomu, že si je můžete koupit v obchodě, ale hlavně kvůli struktuře zmrzliny. Můžete proto dát do mrazáku i domácí jahody ze zahrady a potom je použít do této vynikající zmrzliny. Navíc vám její příprava zabere jen pár minut a nepotřebujete žádné speciální vybavení, jako je např. zmrzlinovač.
Zdroj: zinoti.lt