Jedinečné vanilkové rohlíčky s čokoládovými konci

Vanilkové rohlíčky jsou hlavně pochoutkou na Vánoce, ale můžete si je klidně udělat kdykoli během roku. Toto lahodné těsto s čokoládovými konci a mandlovými lupínky chutná úžasně. S klidným srdcem je můžete nabídnout také svým návštěvám, protože vypadají velmi hezky a jsou neuvěřitelně dobré. Možná je překvapíte samotným dezertem mimo svátky, ale zaručeně si všichni pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu rohlíčků potřebujete jen pár obyčejných věcí a získáte poměrně velké množství tohoto dezertu. Recept na tradiční vanilkové rohlíčky se většinou dědí z generace na generaci, ale vždy můžete zkusit něco jiného a nového. Právě proto vám přinášíme tento recept. A navíc budete mít rovnou recept i na Vánoce.

Na výrobu potřebujete:

  • máslo – 6 dkg,
  • cukr s vanilkovou příchutí – 12 dkg,
  • mouka – 18 dkg,
  • citronová kůra – 1 malý citron,
  • čokoládová poleva,
  • vejce – 1 ks,
  • mandlové lupínky.
Shutterstock

Pracovní postup

Do velké mísy vložte všechny ingredience na těsto, tedy máslo, vanilkový cukr, mouku, jeden žloutek a malé množství citronové kůry. Propracujte těsto a pokračujte v míchání, dokud nebude homogenní a všechny ingredience se nezapracují. Nakonec ho vypracujte do válcovitého tvaru a nakrájejte ho na menší kousky. Na pracovní desce zasypané moukou vytvarujte jednotlivé kousky do tvaru podkovy nebo croissantu. Tím si připravíte jednotlivé rohlíčky.

Shutterstock

V menší misce si rozšlehejte vejce a potřete s ním rohlíčky. Vršek potom ozdobte mandlovými lupínky a všechny rohlíčky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi nějaké místo, protože se během pečení zvětší. Pečte je ve středně teplé troubě, kterou nebudou hotové a nádherně zlaté. Nakonec je nechte vychladnout, připravte si čokoládovou polevu a namočte do ní konce rohlíčků. Položte je na chladnější místo, aby čokoláda ztuhla a můžete si je vychutnat.

Reklama