Jednoduché domácí pečivo s kakaovou náplní

Reklama

Domácí pečivo je to nejlepší, co si můžete vychutnat k snídani. A když do naplníte kakaovým pudinkem, pochutnáte si ještě více. Tento recept je velmi jednoduchý. Musíte sice počkat, až těsto vykyne, ale jinak je tento recept poměrně rychlý. A navíc potřebujete jen pár ingrediencí, abyste vyrobili toto plněné pečivo k snídani.

Co budete potřebovat?

Pečivo se skládá z těsta a pudinkové náplně. Na těsto nepotřebujete nic zvláštního a náplň si také připravíte velmi snadno. Jestli chcete pečivo ještě chutnější, přidejte do náplně rozinky nebo nasekané oříšky podle vlastního výběru. A příště můžete použít i vanilkový pudink, abyste si užili ještě jinou chuť se stejným těstem. Na výrobu těsta potřebujete:

  • polohrubá mouka – 600 gramů,
  • mléko – 350 ml,
  • droždí – 42 gramů,
  • sůl – špetka,
  • olej – 7 lžic,
  • cukr – 4 lžíce,
  • vaječné žloutky (na potření) – 2 ks.
Shutterstock

Na náplň:

  • mléko – 500 ml,
  • kakaový pudink v prášku – 2 balíčky,
  • kakaový prášek – 2 lžíce,
  • cukr krystal – 3 lžíce,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • máslo – 200 gramů.

Pracovní postup

V první řadě si nechte vzejít kvásek. Smíchejte droždí s cukrem a vlažným mlékem. Zakryjte misku utěrkou a nechte aktivovat po dobu 10 minut. Poté kvásek přesuňte do velké mísy a přidejte zbytek ingrediencí na těsto, tedy mouku, zbytek mléka, sůl, olej a zbytek cukru. Hoďte těsto do kuchyňského robota a nechte ho pracovat asi 10 minut, dokud nezískáte homogenní těsto. Poté těsto zakryjte látkovou utěrkou a nechte ho kynout, dokud nezískáte dvojnásobný objem.

Reklama
Shutterstock

Nyní si připravte náplň. Pudink uvařte v 500 ml mléka, aby byla velmi hustá a nevytekla z těsta. Dochuťte pudink cukrem a vanilkovým cukrem, přidejte kakao a po odstavení ze sporáku přidejte ještě máslo. Vykynuté těsto rozdělte na čtyři stejné části. Každý kus rozválejte a naplňte pudinkovou náplní. Každý kus srolujte a poté vždy dvě části stočte dohromady. Vložte oba pletence na plech vyložený pečicím papírem, nechte ještě 10 minut kynout. Nakonec je potřete žloutky. Koláč pečte na 180 stupňů a po dobu 30 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: top-rezepte.de

Reklama