Milujete mléčné řezy z obchodu? Jestli ano, tak vám tento dezert bude rozhodně chutnat. Nic takového jste ještě neměli, ale dospělí i děti si na tom pochutnají. S tvarohem jsou řezy velmi jemné a chutné. Navíc za ně zaplatíte jen zlomek ceny, kterou byste normálně dali za mléčné řezy v obchodě. Takže si nejen pochutnáte, ale také se vám tato domácí pochoutka vyplatí.
Co budete potřebovat?
Tvarohová náplň mezi kakaovými řezy chutná naprosto dokonale. Takže se nemusíte obávat, že vám tento chutný dezert zůstane doma příliš dlouho. Uvidíte, že během jediného odpoledne bude všechno pryč. Řezy jsou neuvěřitelně jemné a v létě také osvěžující, když je na chvíli dáte do lednice.
Na přípravu piškotových řezů potřebujete:
- mouka – 40 dkg,
- cukr – 15 dkg,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- prášek do pečiva – 1 balíček,
- kakao – 3 lžíce,
- máslo – 20 dkg,
- vaječný žloutek – 1 ks.
Na náplň:
- tvaroh – 75 dkg,
- cukr – 20 dkg,
- vaječný žloutek – 3 ks,
- vanilkový cukr – 1 balíček,
- vaječný bílek – 4 ks.
Pracovní postup
Všechny suché ingredience vložte do velké mísy a důkladně je promíchejte. Poté přidejte máslo a žloutky. Vypracujte z této směsi homogenní těsto a rozdělte ho na dvě části. Vytvarujte z těsta tyčinku a zabalte ji do fólie. To samé udělejte s druhou polovinou těsta a obě vložte do lednice. Tam těsto ztuhne, takže s ním budete moci poté velmi dobře pracovat. Jakmile budete mít těsto v lednici, můžete začít s přípravou lahodné náplně.
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhou pěnu. Smíchejte zbytek surovin na náplň a přidejte ji pomalu do bílkové pěny. Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na ni jednu polovinu ztuhlého těsta. Použijte na to hrubé struhadlo. Potom ho potřete tvarohovou náplní a na vršek nastrouhejte druhou část těsta. Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte připravený dezert po dobu 30 minut. Pomocí párátka zkontrolujte, jestli je těsto hotové. Nechte ho vychladnout, nakrájejte a podávejte. Dobrou chuť.