Jídlo z jednoho pekáče: Pečené maso s lahodnými bramborami

Už se vám někdy stalo, že jste se přejedli tolik, že jste se doslova nemohli hýbat? Dnes jsme si pro milovníky jídla připravili recept, který budete dělat znovu a znovu. Vyzkoušejte ho připravit pro rodinu jako nedělní oběd nebo jako večeři, s kterou se vytáhnete před přáteli. Nejde o nic těžkého a neušpiníte téměř žádné nádobí.

Reklama

Vepřová panenka s bramborami a cibulí

Na tento recept budete potřebovat 2,5 kg vepřové kotlety, 1 celá hlava česneku, sůl, čerstvě namletý pepř, 3 lžíce medu, 2 lžíce hořčice, 1 lžíci oleje, 1 lžíci balzamikového octa, 2 kg brambor, 5 cibulí. Kouzlo tohoto receptu je ve dvou věcech.

  • krásně šťavnaté maso
  • hořčicovo-medová omáčka

Jak na přípravu receptu

Očistěte kotlety, osušte papírovou utěrkou a rozkrojte na menší kousky. Ostrým nožem lehce nakrojte boky panenky a prošpikujte je česnekem. Nyní omáčka – smíchejte hořčici, med, sůl a pepř. Řádně promixujte a pomažte strany panenky. Pokud chcete, aby maso opravdu nasálo chuť všeho koření, nechte ho přes noc marinovat v lednici.

Dále si očistěte a oloupejte brambory. Dejte je na plech. Mezi brambory dejte cibuli nakrájenou na měsíčky. Osolte a opepřete. Nakonec na vrch položte kotletu. Troubu nechte vyhřát na 180 stupňů. Předtím, než dáte plech do trouby, ho přikryjte alobalem. Jakmile je trouba vyhřátá, dejte plech dovnitř.

Reklama

Poslední kroky před servírováním

Pečte tak dlouho, až budou brambory měkké a maso propečené. Zda je hotové, můžete vyzkoušet tak, že na jeho prostředek poklepete. Pokud je maso měkké, je hotové. Těsně před koncem sejměte alobal, a ještě vše nechejte chvilku propéct. Brambory se zabarví do zlatova a maso dostane pěknou krustičku. Pozor, ať ho nevysušíte! Maso před servírováním nakrájejte na kousky a ozdobte kořením, například petrželkou či koriandrem. Přejeme vám dobrou chuť. Napište nám, jak vám chutnalo.

Reklama