Karbanátky jsou velmi oblíbenou možností u mnoha z nás. Navíc jde o skvělý způsob, jak zpracovat mleté maso. Dnešní recept je trochu jiný, ale zaručeně vám bude chutnat. Kombinace mletého masa, mrkve, sýra, vajec a cibule je velmi šťavnatá, zdravější a navíc budete mít hotovou skvělou večeři pro celou rodinu za 40 minut. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a zaručeně si celá rodina pochutná. Navíc je to celkem rychlé a vydatné jídlo.
Co budete potřebovat?
Příprava tohoto jedinečného pokrmu není náročná a nepotřebujete mnoho surovin. Před začátkem si připravte 1 kilogram mletého masa podle vlastního výběru, 2 mrkve, 1 cibuli, strouhaný sýr, 1 vejce, sůl, oblíbené koření podle vlastní chuti a mouku na obalování. Na samotné karbanátky toho více nepotřebujete.
Kromě toho si nezapomeňte připravit brambory a kysané zelí k podávání. Na první pohled se může zdát, že toho potřebujete na výrobu hodně. Opak je ale pravdou. Většinu těchto surovin máme totiž zaručeně doma.
Pracovní postup
Tip na začátek. S kupovaným mletým masem nebude výsledek tak dobrý. Snažte se proto nakoupit maso a umlít si ho doma.
Do masa rozklepněte vajíčko a přidejte koření, které máte rádi.
Nastrouhanou mrkev a jemně nakrájenou cibuli orestujte na pánvi do měkka. Posypte dalším kořením.
Z připravené náplně můžete vytvořit karbanátky požadované velikosti. Doprostřed umístěte zeleninovou směs a strouhaný sýr.
Maso uzavřete tak, aby náplň zůstala uvnitř a nedostala se během smažení ven. Na pánvi rozpalte olej a masové karbanátky smažte z obou stran, dokud nebude maso zlaté.
Potom je vykládejte na plech nebo pekáč vyložený alobalem a vložte do předehřáté trouby na 15-20 minut.
Jako přílohu doporučujeme vařené brambory a zeleninovou přílohu v podobě kysaného zelí s mrkví.
Užijte si tento jednoduchý recept se svou rodinou. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: worldrecipes.eu