Krémové řezy ze sušenek jsou ideální možností pro odpolední kávu

Řezy patří mezi nejoblíbenější dezerty, které si lidé kupují v cukrárně. Dobrou zprávou je, že si je můžete velmi jednoduše připravit i ve své kuchyni. Dnes od nás získáte nový recept na řezy, které budou všichni milovat a vy je budete připravovat neustále dokola. Vyzkoušejte je a uvidíte sami. Jsou velmi jemné, křehké a příjemně sladké. Jestli máte chuť na něco netradičního a jednoduchého, vyzkoušejte tento recept. Zaručeně se dostane mezi vaše oblíbené.

Co budete potřebovat?

V první řadě si připravte ingredience na těsto. Potřebovat budete:

  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 40 dkg mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva

Kromě toho si musíte připravit také ingredience na výrobu krému. V tomto případě potřebujete:

Čtěte také: Vánoční pusinky vypadají kouzelně a chutnají božsky!

  • 7 ½ dl mléka,
  • 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku,
  • 30 dkg másla,
  • 25 dkg moučkového cukru,
  • 1-2 balíčky dětských sušenek
  • 1 ½ dl kávy
  • 1 panáka rumu

Pracovní postup

Nejdříve si připravíme těsto. Med, cukr, vejce a kakaový prášek vložte do hrnce a ohřejte tuto směs nad párou. Potom přidejte mouku a prášek do pečiva. Pusťte se do hnětení. Až budete mít hotové těsto, rozdělte ho na dvě části. Na pečicím papíru vyválejte těsto na 25×35 cm velký plát. Přesuňte těsto i s pečicím papírem na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 7-8 minut. Potom nechte těsto vychladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím si připravte krém. Smíchejte mléko s pudinkovým práškem a uvařte ho podle návodu. Máslo utřete s moučkovým cukrem a smíchejte s pudinkem (o pokojové teplotě). Nakonec poskládejte řezy dohromady. Na dolní plát natřete polovinu krému a rozložte na něj dětské sušenky nebo piškoty namočené v kávě s rumem. Potom přidejte druhou polovinu krému a zakryjte ho druhým plátem těsta. Vložte do lednice a nechte dezert přes noc rozležet a ztuhnout. Před krájením řezů pro hosty zasypte všechno moučkovým cukrem.

Zdroj: eztnezd.net