Cheesecake do sklenice připravíte za 10 minut!

Cheesecake patří mezi oblíbené dezerty. Můžete si ho pochopitelně vychutnat v kavárně nebo restauraci, ale snadno si ho připravíte i doma. Dnes vám přinášíme recept na cheesecake do sklenice, který vypadá krásně a chutná skvěle. Navíc ho připravíte během pár minut, takže je skvělý i pro návštěvy nebo oslavy. Zaručeně s ním všechny ohromíte.

Co budete potřebovat?

Na tento dezert nepotřebujete žádné záhadné ingredience. Jestli máte doma čerstvé ovoce, které potřebujete zpracovat, máte nejlepší šanci to udělat. Pojďme se podívat na to, jak si můžete velmi rychle a jednoduše připravit tento vynikající dezert na horké letní dny. Hlavně nezapomeňte na čerstvé ovoce, které dodá celému dezertu jedinečnou chuť. Na výrobu potřebujete:

  • sušenky – 150 gramů,
  • rozpuštěné máslo – 50 gramů,
  • smetanový sýr (např. Philadelphia) – 200 gramů,
  • smetana – 200 ml,
  • moučkový cukr – 50 gramů,
  • vanilkový extrakt – 1 lžička,
  • čerstvé ovoce (např. jahody, borůvky, maliny) – podle potřeby.
Shutterstock

Pracovní postup

V první řadě rozemelte sušenky na jemný prášek nebo je rozdrťte v sáčku pomocí válečku na těsto. Rozpuštěné místo přilijte k drobkům ze sušenek a vypracujte hustou hmotu. Do každé skleničky dejte vrstvu sušenkové hmoty a upěchujte lžičkou. Poté si připravte krém. V míse vyšlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí dohromady.

Čtěte také: Úžasné jídlo z mletého masa a brambor z trouby

Shutterstock

Musíte získat hladkou a homogenní směs. V jiné misce vyšlehejte smetanu, dokud nebudete mít  pevnou hmotu. Bude to trvat asi 5 minut. Vyšlehanou smetanu přidejte opatrně do krémového sýra a jemně promíchejte. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy, aby nebyl krém příliš sladký. Krém naneste do skleniček na sušenkovou vrstvu. Nakonec cheesecake ozdobte čerstvým ovocem. Z ovoce si můžete připravit také sladký přeliv, ale stačí i samotné ovoce. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: domacikolaci.net