Pekáč plný skvělého masa, zeleniny a sýra je snem pro mnoho lidí. Jestli potřebujete lahodné jídlo pro celou rodinu, tento recept se vám bude rozhodně líbit. Navíc si připravíte kuřecí maso trochu jiným způsobem než obvykle. Uvidíte, že si všichni pochutnají a zkusíte zase trochu jinou úpravu tradičního kusu masa. Další recept na kuřecí prsa se vám v kuchařce jistě neztratí.
Co budete potřebovat?
Na výrobu toho potřebujete poměrně dost, ale každá ingredience má svůj důvod. Když dáte vše dohromady ve správném poměru, získáte ten nejlepší pokrm pod sluncem. A navíc je všechno velmi jednoduché, protože připravený pekáč jen hodíte do trouby a počkáte, až bude jídlo hotové. Právě proto jde o skvělé jídlo pro celou rodinu. Připravte si:
- kuřecí prsa – ½ kg,
- květák – 1 ks,
- růžičková kapusta – 1 hrnek,
- rozpuštěný kokosový olej – 80 ml,
- paprika – 1 lžíce,
- himalájská sůl – 1 lžička,
- mletý černý pepř – ½ lžičky,
- česnekový prášek – 2 lžíce,
- pálivá omáčka – podle chuti,
- žampiony – ¾ hrnku,
- sýr čedar – 75 gramů,
- slanina – 5-6 plátků,
- jarní cibulka – ¾ hrnku.
Pracovní postup
Troubu si předehřejte na 200 stupňů. V míse smíchejte kokosový olej, sůl, pepř, česnek a pálivou omáčku. Do této směsi vložte květák a růžičkovou kapustu. Důkladně promíchejte. Tuto směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte po dobu 35 minut. Mezitím si připravte kuřecí maso. Vložte ho do stejné mísy, ve které byla lahodná marináda. Obalte v ní kuřecí prsa a žampiony. Předtím je ovšem musíte důkladně opláchnout a očistit.
V jiné misce smíchejte sýr, nakrájenou slaninu a jarní cibulku nasekanou na malé kousky. Až bude květák s růžičkovou kapustou hotový, vyndejte ji z trouby a přidejte na plech kuřecí prsa a vše zasypte sýrovou směsí. Vložte pekáč nebo hluboký plech zpátky do trouby na 15-20 minut, dokud nebude kuřecí maso hotové a sýr nádherně rozpečený. Jestli máte chuť na něco speciálního, můžete vršek také posypat menším množstvím dalšího sýra, např. nivou. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ketkes.com