Máte chuť na něco sladkého, jemného a přitom jednoduchého? Připravte si tento úžasný recept na dort se sušenkami, čokoládou a vanilkou. Možná se vám zdá spojení vanilky s čokoládou všední. To ale vůbec není pravda. Ve skutečnosti je klasické a lahodné. Rozhodně byste nad tím proto neměli ohrnovat nos. Dnes se podíváme na úžasný recept, který tyto klasické chutě nádherně spojuje.
Co budete potřebovat?
Dort se skládá z několika částí, takže budete potřebovat poměrně dost ingrediencí. Nemusíte se toho ale vůbec obávat.
Na základ potřebujete:
- 15 g kakaa
- 50 g krupicového cukru
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- 10 g vanilkového cukru
- 200 g sušenek.
Na krém si připravte:
- 30 g kukuřičného škrobu
- 30 g mouky
- 700 ml mléka
- 100 g krupicového cukru
- špetku soli
- 5 g vanilkového cukru
- 20 g másla.
A nakonec na čokoládovou vrstvu potřebujete:
- 30 g kukuřičného škrobu
- 10 g kakaa
- 20 g krupicového cukru
- 200 ml mléka
- 50 g hořké čokolády
- 15 g másla.
Způsob přípravy
Mléko, cukr, vanilkový cukr a kakao smíchejte v hrnci a promíchejte. Přidejte změklé máslo, rozlámejte sušenky a přidejte je do směsi. Dobře promíchejte, aby se sušenky všechny obalily a rozložte do zapékací nádoby o rozměru 22 x 22 cm. Dejte na 20 minut do lednice.
Mezitím připravte krém. Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr, škrob, mouku, vanilkový cukr, sůl a na sporáku za stálého míchání vařte. Krém nalijte na sušenkovou vrstvu, která mezitím ztuhla. Poté dejte na 20 minut vychladnout do lednice. Nyní je čas na čokoládu. Do hrnce dejte mléko, cukr, kakao, škrob a promíchejte. Přidejte máslo a nalámanou čokoládu. Promíchejte, povařte a přelijte vanilkový krém. Dejte znovu na 20 minut do lednice, aby vše ztuhlo a přikryjte potravinářskou fólií. Nakonec posypejte čokoládovými vločkami a podávejte.
Uvidíte, že dort bude chutnat celé rodině a všem návštěvníkům. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť.