Domácí dezerty chutnají jednoduše skvěle. Medový dort je ideální pro rodinné oslavy, návštěvy i pro rodinu jen tak na chuť. Výroba je jednoduchá a poměrně rychlá. Navíc ho vyrobíte snadno a bude vypadat jako z cukrárny, takže si zaručeně neuděláte ostudu. Podívejte se, jak připravit vynikající dort, na kterém si pochutná každý.
Co budete potřebovat?
Dort se skládá ze tří části: těsta, krému a polevy. Na těsto potřebujete 2 vejce, 150 g moučkového cukru, 80 g másla, 50 g medu, 350 g pšeničné mouky, vanilin a 1 lžičku jedlé sody. Na krém si připravte 180 g moučkového cukru, 500 ml mléka, 1 vejce, 40 g pšeničné mouky, 70 g másla a vanilku. A nakonec na polevu potřebujete 2 ½ lžíce kakaa, 45 g másla, 1 ½ lžíce zakysané smetany a 3 lžičky moučkového cukru.
Pracovní postup
Připravte si čistou mísu. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté přidejte med a hmotu důkladně promíchejte. Vložte ji do vodní lázně, aby se hmota rozpustila. Přidejte jedlou sodu a sundejte misku z ohně.
Mouku prosejte a postupně přidávejte do hmoty. Vždy promíchejte a pohlídejte, aby těsto bylo homogenní a husté. Těsto zakryjte a nechte 40 minut kynout na teplém místě.
Rozdělte těsto na 3 části a každou část vyválejte na obdélníkový plát.
Plátky přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a upečte o teplotě 190 stupňů po dobu 5 minut. Po upečení každý kus rozdělte na 2 díly, sundejte pečicí papír a ořízněte okraje. Na krém smíchejte všechny uvedené suroviny kromě másla, povařte do zhoustnutí a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Už jsme téměř u konce!
Polevu připravíte také velmi jednoduše. V hrnce smíchejte máslo s kakaem, cukrem a smetanou. Vařte za stálého míchání, dokud nezískáte hladkou směs. Sundejte z ohně a nechte trochu vychladnout.
Upečené těsto střídejte s krémem a skládejte na sebe. Krémem potřete také boky a posypte zbytky těsta. Čokoládu nalijte na vršek dortu a vložte do lednice, aby všechno dokonale ztuhlo. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: babcineprzepisy.pl