Lidový lék na bolesti kloubů a artritidu, který vám zlepší život

Na bolesti kloubů najdete nespočet domácích léků, které vám pomohou. Ten dnešní je trochu netradiční, protože se k němu používají bramborové klíčky. Naklíčené brambory jsou bezpečné k jídlu, ale měli byste z nich odstranit vyrůstající klíčky. Nesmí se jíst, ale můžete je efektivně využít pro léčbu svých bolavých kloubů. Poradíme vám, jak to udělat.

K čemu slouží tinktura z bramborových klíčků?

Tento jedinečný prostředek si můžete připravit hned na několik problémů. Pomůže vám při onemocnění kostí a kloubů, jako je artritida nebo dna. Použít ho můžete na onemocnění dutiny ústní nebo zánět dásní. Úžasný efekt má také na plísňové léze na kůži, dermatitidu, ekzémy a další kožní nemoci. A urychluje hojení v případě řezných ran, vředů nebo abscesů.

Jak připravit tinkturu z bramborových klíčků?

Na výrobu tohoto zázračného léku potřebujete jen dvě věci: 200-300 ml vodky a 4-6 ks brambor s naklíčenými výhonky. Výhonky musí být poměrně dlouhé, proto je v případě potřeby nechte dorůst do vhodné velikosti. Odřízněte klíčky z hlíz. Nakrájejte je na menší kousky nebo rozmixujte v mixéru. První možnost vám přidělá trochu práce, protože budete muset tekutinu přecedit. Rozmixování vám ušetří práci a zároveň zkrátí dobu, po kterou bude roztok muset odstát.

Čtěte také: Jak odstranit mastnotu z grilovacího roštu?

Nakrájené nebo rozmixované klíčky vložte do sklenice a zalijte vodkou. Klíčku musí být zcela ponořeny v alkoholu. Sklenici odložte na 2-3 týdny na chladné místo. Pro rozmixované klíčky to bude dostatečně dlouhá doba a nemusíte potom tekutinu scedit. Nakrájené klíčky nechte odložené po dobu 3-4 týdnů a potom je sceďte.

https://smakdnia.pl/

Využijte tuto tinkturu na maximum

Použití tinktury je velmi jednoduché. Po odstání používejte hotovou tinkturu přímo na postižené místo. Potírejte bolavé klouby (nebo jiné postižené místo) 4-5krát denně. Na noc místo namažte a zajistěte šátkem nebo obvazem. Ráno si místo opláchněte. Takto používejte tento jedinečný produkt po dobu 2-3 týdnů.

Zdroj: smakdnia.pl/