Čekáte přátele na odpolední kávu? Připravte jim vynikající dezert, o kterém nebudou moci říct nic špatného. Metrowiec pochází z Polska a jeho příprava je velmi jednoduchá a levná. Zvládne ho vyrobit každý a na stole bude vypadat velmi hezky a vaši přátelé budou naprosto spokojení s jeho vzhledem k chutí. Potěšte přátele i rodinu a připravte jim tento nádherný dezert.
Co budete potřebovat?
Na základnu dortu potřebujete 260 gramů moučkového cukru, polovinu balení prášku do pečiva, 4 vejce, 250 gramů mouky, 10 lžic oleje, 8 lžic teplé vody a kakao podle chuti. Na vanilkový krém si připravte 200 gramů másla, 350 ml mléka, 150 gramů moučkového cukru, balení pudinku s punčem, čokoládovou polevu, smetanový punč, 500 ml mléka, 250 gramů másla, balíček vanilkového cukru a 150 gramů cukru.
Pracovní postup
V první řadě oddělte žloutky od bílků do samostatných misek. Do mísy se žloutky přidejte moučkový cukr a důkladně promíchejte. Pomalu přilévejte olej a teplou vodu. Neustále míchejte, dokud se neobjeví pěna. Z bílku vyšlehejte tuhou pěnu.
Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy se žloutky. Smíchejte všechno dohromady a vytvořte jednotné těsto.
Formu vymažte tukem a potom důkladně vysypejte moukou. Nalijte do formy polovinu připraveného těsta. Do druhé poloviny přidejte kakao a důkladně promíchejte. Kakaové těsto nalijte do jiné formy. Obojí upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 minut. Potom upečený dort vyndejte z formy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Nakonec ho nakrájejte na tenké plátky.
Vyrobte si vynikající krém a dejte vše dohromady
V hrnci uvařte pudink s vodou, vanilkovým a moučkovým cukrem a punčem. Odstavte a nechte vychladnout. Přidejte změklé máslo a prošlehejte. Je na vás, jestli uděláte punčový nebo vanilkový krém.
Připraveným krémem slepujte střídavě proužky světlého a tmavého dortu. Takto připravený dezert vložte na hodinu do lednice a potom obě poloviny polijte čokoládovou polevou.
Nechte čokoládu ztuhnout a máte hotovo!
Zdroj: kulinarneinfo.pl