Metrowiec je vynikající dort, který vám pochválí každá návštěva

Čekáte přátele na odpolední kávu? Připravte jim vynikající dezert, o kterém nebudou moci říct nic špatného. Metrowiec pochází z Polska a jeho příprava je velmi jednoduchá a levná. Zvládne ho vyrobit každý a na stole bude vypadat velmi hezky a vaši přátelé budou naprosto spokojení s jeho vzhledem k chutí. Potěšte přátele i rodinu a připravte jim tento nádherný dezert.

Co budete potřebovat?

Na základnu dortu potřebujete 260 gramů moučkového cukru, polovinu balení prášku do pečiva, 4 vejce, 250 gramů mouky, 10 lžic oleje, 8 lžic teplé vody a kakao podle chuti. Na vanilkový krém si připravte 200 gramů másla, 350 ml mléka, 150 gramů moučkového cukru, balení pudinku s punčem, čokoládovou polevu, smetanový punč, 500 ml mléka, 250 gramů másla, balíček vanilkového cukru a 150 gramů cukru.

Pracovní postup

V první řadě oddělte žloutky od bílků do samostatných misek. Do mísy se žloutky přidejte moučkový cukr a důkladně promíchejte. Pomalu přilévejte olej a teplou vodu. Neustále míchejte, dokud se neobjeví pěna. Z bílku vyšlehejte tuhou pěnu.

Čtěte také: Prababičky božská domácí meruňková marmeláda: Recept, který prostě nelze zkazit! – děláme už ho dvě generace

https://www.kulinarneinfo.pl/

Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy se žloutky. Smíchejte všechno dohromady a vytvořte jednotné těsto.

https://www.kulinarneinfo.pl/

Formu vymažte tukem a potom důkladně vysypejte moukou. Nalijte do formy polovinu připraveného těsta. Do druhé poloviny přidejte kakao a důkladně promíchejte. Kakaové těsto nalijte do jiné formy. Obojí upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 30 minut. Potom upečený dort vyndejte z formy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Nakonec ho nakrájejte na tenké plátky.

https://www.kulinarneinfo.pl/

Vyrobte si vynikající krém a dejte vše dohromady

V hrnci uvařte pudink s vodou, vanilkovým a moučkovým cukrem a punčem. Odstavte a nechte vychladnout. Přidejte změklé máslo a prošlehejte. Je na vás, jestli uděláte punčový nebo vanilkový krém.

https://www.kulinarneinfo.pl/

Připraveným krémem slepujte střídavě proužky světlého a tmavého dortu. Takto připravený dezert vložte na hodinu do lednice a potom obě poloviny polijte čokoládovou polevou.

https://www.kulinarneinfo.pl/

Nechte čokoládu ztuhnout a máte hotovo!

https://www.kulinarneinfo.pl/

Zdroj: kulinarneinfo.pl