Krémové dezerty jsou velmi populární, protože nic jemnějšího nikdy neochutnáte. Jestli patříte mezi milovníky kávy, tento dezert vám bude rozhodně chutnat. Připomíná italské tiramisu, ale chutná možná ještě lépe. A rozhodně je jednodušší na přípravu než tradiční tiramisu. Tento krémový dezert budete mít hotový během chvilky a zaručeně si pochutnáte.
Co budete potřebovat?
Tento dezert se skládá ze dvou druhů krémů. Každý z nich má svou vlastní, jedinečnou chuť a dohromady tvoří tu nejlepší kombinaci. Řekneme vám, co všechno budete na výrobu potřebovat a jak všechny suroviny zpracovat. Nejdříve se podívejme na suroviny na první krém:
- cukr krystal – 3 polévkové lžíce,
- kukuřičný škrob – 2 polévkové lžíce,
- instantní káva – 1 polévková lžíce,
- mléko – 500 ml,
- čokoláda – 50 gramů.
Ingredience na kávový krém:
- cukr krystal – 2 polévkové lžíce,
- instantní káva – 2 polévkové lžíce,
- horká voda – 2 polévkové lžíce,
- kakao – podle chuti.
Pracovní postup
Do malého hrnce nasypte cukr a kukuřičný škrob. Kávu slijte do hrnce a vše promíchejte metličkou. Postupně přidávejte mléko a neustále míchejte. Směs ohřejte a vařte na středním ohni za stálého míchání. Nakonec přidejte čokoládu a pokračujte v míchání. Počkejte, dokud se čokoláda v hrnci nerozpustí. Jakmile začne první krém bublat, sundejte hrnec ze sporáku a ještě horký krém rozlijte do sklenic. Všechny sklenice potom vložte do lednice, aby krém ztuhl.
Poté si připravte druhý krém. Cukr nasypte do malé misky. Přidejte k ní instantní krávu. Zalijte vše horkou vodou a kávu rozšlehejte malým mixérem. Na vychladlý krém z lednice nalijte druhý kávový krém. A nakonec vršek zasypte kakaem. Místo kakaa můžete použít také čokoládové hoblinky nebo kokos, pokud na něj budete mít chuť. Bohatě vám ale postačí jen obyčejné kakao. Přejeme hodně zábavy při výrobě tohoto dezertu a dobrou chuť!
Zdroj: zinoti.lt