Na vaření rýže jděte jinak. Jak a v čem ji uvařit, aby měla jenom polovinu kalorií a méně tuku? Bude to olej. Ale jaký?

Obezita je v dnešní době poměrně velký problém. Důvodem je hlavně stravování, které je spojeno jak se stravou, která je nezdravá, tak i se stravou, která je plná kalorií. Takzvané kalorie v kaloriích jsou důvodem, proč se tloustne nejvíce. Aktuálně velký problém mají v USA, kde lidé přibírají na váze raketovým tempem. Ke vzestupu dochází v podstatě permanentně od roku 1970, kdy začal počet lidí s nadváhou stoupat. A to z důvodu, že se zvyšovala spotřeba jídla těchto lidí.

Snaha o zdravější stravování

Experti a lékaři na tento problém samozřejmě upozorňují, ale málokdy se jim povede docílit svého. Tedy docílit toho, aby lidé výrazně změnili svůj jídelníček a začali jíst skutečně výrazně zdravěji, než je tomu nyní. A tak se snaží alespoň přicházet s radami, jak z běžného jídla eliminovat přebývající kalorie. A toho se týká také tato konkrétní rada, která je založena na vaření rýže. Každý ji dělá stejně, a to tak, že ji uvaří ve vodě. Je však metoda, která je z dietologického pohledu mnohem lepší.

Čtěte také: Trpíte na otoky nohou? Tento trik Vám pomůže zbavit se přebytečné vody již během dvou dnů!

Pokračování článku na další stránce