David Hampl
1 března, 2020

Máte rádi zavařované nakládané okurky, tzv. nakládačky? Došly vám vaše železné zásoby a rádi byste si je opět dopřáli? Řešením je navštívit obchod, kde je určitě seženete. Zaplatíte za ně ovšem určitou částku a možná vám nebudou chutnat tak, jako kdybyste si naložili sami doma. Pokud dáváte raději přednost domácím nakládaným okurkám, nabízíme vám elegantní řešení jejich výroby. Stačí si jen sehnat syrové okurky a postupovat podle receptu, který jsem si pro vás dnes připravili. Uvidíte, že vám budou chutnat mnohem více a už nikdy na ně nedáte dopustit.

Doplňte železné zásoby

S příchodem jara obvykle dochází zásoby veškeré nakládané zeleniny, kterou máme doma schovanou od loňské sezóny. Současně se ovšem na jaře začnou objevovat na obchodních pultech nabídky nejrůznější zeleniny. Je to ideální příležitost, jak si udělat zásoby a některou zeleninu si doma hezky zavařit a naložit. V průběhu roku si pak budete zase moci dopřát vaši oblíbenou pochoutku, například již zmiňované nakládané okurky.

Křupavá svačinka

Nakládané okurky ve sladkém nálevu umí být skvělou svačinkou. Hezky křupou a dokáží zároveň dobře probrat po dlouhém večeru. Obsahují hodně vody a mají spoustu vitaminů a minerálů, které naše tělo potřebuje. Existuje mnoho způsobů, jak si okurky doma zavařit, nicméně recept, který jsme si pro vás dnes nachystali, zná velmi málo lidí. K jeho přípravě budete potřebovat: 1 kg malých okurek, 2 stroužky česneku, kopr, sůl, vodu a cukr Sahara. Příprava je velmi snadná.

Opláchnout, zalít a hodinu počkat

Opláchněte okurky, odřežte jejich špičky a dejte do velké skleněné lahve. Studené okurky zalijte převařenou vodou a nechte je na chvíli stát. Po k nim přidejte česnek, kopr a další ingredience. Pořádně je vše promíchejte a nechte hodinu luhovat. Už za jednu hodinu si budete moci křupavé okurky pořádně vychutnat.

Sdílejte článek