Ingredience
- 6 vajec
- 5 lžic cukru
- 4 dkg kakaa
- 2 lžíce hladké mouky
- Na špičku nože prášek do pečiva
- Na krém: 15 dkg mletých vlašských ořechů
- 5 lžic horkého mléka
- 20 dkg másla
- 2 vanilkové cukry
- Čokoláda na polití
Postup přípravy
Příprava těsta
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Pečení rolády
Předehřejte troubu na 150 °C. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem, který předtím vymažte a vysypte strouhankou. Pečte maximálně 10 minut.
Zpracování upečené rolády
Po upečení roládu ihned sundejte z pečícího papíru a přeneste na utěrku namočenou ve studené vodě. Roládu do utěrky na chvíli zabalte a pak rozřízněte na dvě poloviny.
Příprava krému
Smíchejte mleté ořechy s horkým mlékem. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem a pak vše spojte dohromady.
Plnění a dokončení rolády
Každou polovinu rolády namažte připraveným krémem. Doprostřed krému položte banán. Roládu spojte kraji k sobě a přetočte spojem dolů. Nakonec polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout v lednici.
Servírování
Roládu nakrájejte na tenké plátky a podávejte. Skvěle se hodí ke kávě nebo čaji a je ideální na slavnostní příležitosti.
Tento recept na čokoládovou roládu je jednoduchý a rychlý. Roláda je chutná a nadýchaná, s jemným krémem a bohatou čokoládovou polevou. Vyzkoušejte tento recept a potěšte své blízké lahodným dezertem.