Nejchutnější tvarohový dezert připravíte za 5 minut!

Tvarohové dezerty jsou vždy velmi lehké a chutné. Ten dnešní si navíc připravíte během pár minut a nic se mu nevyrovná. Sami uvidíte, že tak jednoduchý a dobrý dezert jste ještě nejedli. Na léto se hodí skvěle a na stole bude vypadat tak neodolatelně, že bude pryč během chvilky. A brzy budete dělat další várku, protože vás o ni bude rodina prosit na kolenou.

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto dezertu potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Výroba je rychlá a neuvěřitelně snadná. Tvarohový dezert si užijete během pár chvil a nebudete s ním mít téměř žádnou práci. Jestli máte rádi tvaroh a jednoduché dezerty, tento recept se vám bude rozhodně líbit. Na výrobu této vynikající pochoutky potřebujete:

  • tvaroh – 250 gramů,
  • smetana (33 %) – 250 ml,
  • vanilkový cukr – 2 balíčky,
  • moučkový cukr – 1 lžíce,
  • banán nebo jiné ovoce.

Na ozdobu:

Čtěte také: Nezapomenutelný recept na babiččin švestkový koláč! Doporučujeme vyzkoušet! Díky jedné kouzelné ingredienci je těsto dokonale vláčné a nadýcháné!

  • kakao nebo
  • rozpuštěná čokoláda se zakysanou smetanou
shutterstock.com

Pracovní postup

Do větší mísy dejte tvaroh, smetanu a cukr. Rozmixujte směs, dokud nebude hladká. Připravte si skleničky na dezerty a na dno položte ovoce podle své chuti, např. kolečka banánu. Nemusíte ale ovoce používat vůbec. Dezert bude stejně vynikající. Na ovoce (nebo do prázdné skleničky) naneste tvarohový krém. Povrch uhlaďte lžící a ozdobte čokoládovou polevou nebo kakaem. Čokoládová poleva bude mnohem chutnější a přinese mnohem více chuti. A není to ani jediné, co můžete do dezertu přidat a oživit jeho chuť.

Příprava polevy je velmi jednoduchá. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni (případně v mikrovlnné troubě). Přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte. Díky tomu bude čokoláda krémovější a chutnější. Připravenou polevu nalijte na tvarohovou směs. Nakonec můžete dezert ozdobit čokoládovými hoblinkami, Oreo sušenkami nebo nasekanými oříšky. To, jak bude dezert nakonec vypadat a chutnat, je pouze na vás. Přejeme dobrou chuť!