Čerstvé jahody jsou obrovskou pochoutkou, ale bohužel vydrží čerstvé po velmi krátkou dobu. Z tohoto důvodu byste se měli naučit, jak je uchovat pro další konzumaci. Jahody jsou velmi sladké a plné vitamínů, které zlepší vaše zdraví. Existuje hned několik způsobů, jak je můžete zamrazit a zachovat si jejich chuť i na zimní měsíce. Poradíme vám, jak na to.
Proč jíst pravidelně jahody?
Jahody jsou plné vitamínu C, který je velmi důležitý pro váš imunitní systém. Kromě toho pomáhá spalovat tuky, protože obsahuje antokyany. Jestli chcete během letních měsíců (a nejen během nich) zhubnout přebytečné kilogramy, měli byste se spolehnout na pravidelnou konzumaci jahod. Jahody mají velmi málo kalorií, takže se nemusíte obávat při mlsání.
Složky, které obsahuje toto sladké ovoce, podporují činnost mozkových buněk. Dokáží omladit centrální nervový systém, takže pomáhají vašemu mozku, aby zůstal déle mladý. Máte-li suché a poškozené vlasy, můžete využít sílu jahod pro jejich obnovení. Stačí, když je rozmačkáte a smícháte s tea-tree olejem. Potom použijte směs při mytí vlasů a jejich stav bude brzy mnohem lepší.
Příprava mražených jahod
Na jednoduché zamrazení a konzervaci jahod potřebujete jen dvě věci. Připravte si 2 kilogramy čerstvých a zralých jahod. A přidejte cukr podle vlastní chuti. Jahody opláchněte a očistěte od zelených stopek. Vložte je do nádob pouze hezky zralé a přiměřeně velké jahody. Přezrálé nebo příliš zralé jahody vložte do jiné mísy a rozmixujte mixérem.
K rozmixovaným jahodám přidejte cukr podle vlastní chuti a míchejte, dokud se nerozpustí. Potom touto směsí zalijte celé jahody v nádobách.
A nakonec vložte připravené nádoby do mrazáku. Díky tomuto postupu si můžete vychutnat plnou chuť jahod i během zimních měsíců.
Navíc vám během zimy posílí imunitu, což budete rozhodně potřebovat.
Zdroj: souspark.ru