Nejlepší dezert, jaký jste kdy jedli: Pečená jablka pro děti i dospělé!

Zevšedněli vám všelijaké moučníky a hutné kynuté buchty s povidly? Připravte si jiný dezert. Takový, který bude rychlý, jednoduchý a zamiluje si ho celá rodina. Věřte, že už jiný dezert nebudete chtít!

Reklama

Pečená jablka jsou pochoutkou a snadným dezertem, který zvládnou připravit i děti nebo ti, kteří k vaření a pečení nemají velké vlohy. Připravte sladké pohoštění na dětskou narozeninovou párty nebo pouze jako večeři či klidně, když vás honí chuť na něco sladkého. Jistě si pochutnáte, a navíc doplníte důležité bílkoviny.  

Zdravotní výhody jablek

Ještě, než se pustíme do pečení jablek, rádi bychom vás informovali o zdravotních výhodách jablek, které jsou pro naše střeva velmi přínosné. Obsahují totiž dostatek vlákniny, ale i vitamínů, jako je C, D, E, B6, B12 a vitamin C. Vitamin C pečením ztratí svou hodnotu, ale stále vám zůstává mnoho zdravotních výhod. Jablko také obsahuje minerální látky – draslík, křemík, měď, fosfor a zinek. Navíc udržují správnou hladinu vody v těle a podporují správnou funkci ledvin.

Co budete potřebovat k přípravě této šťavnaté pochoutky?

  • Kukuřičný nebo bramborový škrob 1 lžička
  • Vanilkový cukr 1 čajová lžička
  • Třtinový cukr nebo med 2 lžíce
  • Žloutek 1 ks
  • Tvaroh 150 g
  • Jablka 6 ks

Nejdříve jablka pořádně umyjte a poté odkrojte přibližně půl centimetru na straně, kde se nachází stopka, abyste mohli jednoduše jablko naplnit. Pomocí lžičky opatrně “vydlabejte” jadřince a tvrdou dužinu – pozor na to, ať jablko neproříznete, musí mu zůstat silné stěny. Nyní do míse či mixéru umístěte tvaroh, cukr či med, škrob, vanilkový cukr a vaječný žloutek. Jakmile vznikne hladká hmota, můžete přidat omyté rozinky nebo ořechy, záleží na vaší chuti. Předehřejte troubu na 90°C a do vydlabaných jablek dejte tvarohovou směs. Vymažte plech máslem a jablka na něj vložte. Místo vymazaného plechu můžete použít i pečící papír. Přichystané jablka pečte přibližně třicet minut. Až budou jablka upečená, poznáte velmi jednoduše. Stačí, když do nich pichnete vidličkou a jablečná stěna by se měla  snadno propíchnout. Jablka můžete podávat ještě horká nebo úplně vychlazená. Tak i tak jsou velmi chutná. Přejeme dobrou chuť.    

Reklama