David Hampl
13 prosince, 2019

Máte rádi dobré jídlo? Nenapadá vás nic, co byste mohli připravit pro sebe nebo své blízké? Vyzkoušejte báječné pečené kuličky, po kterých se budete oblizovat nejen vy, ale všichni, kteří je ochutnají. Připravili jsme si pro vás recept, který vás svou jednoduchostí přímo fascinuje.

Vhodný pro dietu

Dnešní recept na pečené kuličky si opravdu zamilujete, protože je velmi snadný. Tyto, v troubě pečené masové koule, jsou jedinečné, neboť vynikají skvělou chutí a jsou šťavnatější a jemnější než při přípravě na pánvi. Připravíte-li si je podle našeho receptu, navždy zapomenete na jakoukoliv jinou a složitou přípravu.

Tyto masové koule z trouby ocení všichni, kteří drží dietu. K jejich přípravě nebudete potřebovat žádný olej. Další výhodou je, že se pečou na plechu, tudíž můžete připravit opravdu velkou várku na jedno pečení (15 až 20 kusů). Uspokojíte tak chutě celé své rodiny. Nyní se pojďme podívat na potřebné ingredience.

Potřebné ingredience

K přípravě pečených masových kuliček budete potřebovat následující: 200 g hovězího masa, 300 g vepřového masa, 1 cibule, 2 malé brambory, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 0,5 lžíce mléka, 3 plátky bílého chleba, koření podle chuti, sůl a pepř podle chuti. Doporučujeme také 200 ml nízkotučné zakysané smetany na omáčku.

Snadný postup

Maso nakrájejte na malé kousky, přidejte k němu nakrájenou cibuli a vhoďte do mlýnku na maso, kde ho pořádně umelte. Brambory nastrouhejte najemno na struhadle a přidejte k masu spolu s vejci, česnekem, pepřem a solí. Pořádně zamíchejte a poté maso pomačkejte spolu s chlebem, abyste z něj vytlačili přebytečnou tekutinu. Bude-li stále mokré, přidejte na zahuštění trochu mouky nebo krupice. Dále k masu přidejte i nakrájenou zeleninu.

Směs dejte do lednice, aby maso chytlo tvar a lépe se s ním pracovalo. Připravte si pekáč vyložený pečícím papírem a pomocí navlhčených rukou udělejte ze směsi koule, které vkládejte na pekáč. Ten potom vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte zhruba 35 minut bez otáčení. Poté už jen stačí vytáhnout a servírovat, třeba i se smetanovou omáčkou.

Sdílejte článek