Pařížské rohlíčky: cukroví, které nesmí na Vánoce chybět v žádné rodině

Ingredience na rohlíčky:

  • 2 celá vajíčka
  • 200g cukru (dávám rýžový cukr v prášku)
  • 200-300 g ořechů

Postup:

Smíchejte vejce s cukrem do vytvoření pevné pěny, poté opatrně vmíchejte ořechy. Začněte s 200 gramy ořechů a postupně přidávejte. Důležité je zohlednit typ ořechů a velikost vajec. Těsto by mělo být konzistence, která si udrží tvar, ale zároveň se dá lehce stříkat ze zdobícího sáčku.
Na plech udělejte rohlíčky a vložte je na pečící papír do předem předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte čtvrt hodiny až 20 minut.

Krém:

  • 180ml smetany ke šlehání 40%
  • 100 g čokolády
  • cukr, med
  • 110 g másla
  • 2 lžíce kakaa

Postup:

Vezměte smetanu na šlehání a rozmíchejte v ní 2 lžíce kakaa. Smetanu mírně zahřejte a rozpouštějte čokoládu. Směs můžete dochutit cukrem nebo medem. Dále za stálého míchání nechte rozpustit máslo.
Po vychladnutí dejte směs na několik hodin do lednice (nejlépe do dalšího dne).
Druhý den šlehejte, dokud nedosáhnete nadýchaného krému. Poté použijte zdobící sáček k nanesení tohoto krému na upečené oříškové rohlíčky. Nechte je asi dvě hodiny vychladit v lednici a poté je ponořte do rozpuštěné čokolády.

Čtěte také: Základní recept na linecké cukroví pro každou hospodyni