Pařížské trubičky s čokoládovou a jemnou náplní

Domácí pařížské trubičky jsou vynikající dezert, a to nejen na svátky. Na talíři vypadají nádherně a připravíte je poměrně jednoduše. Jen musíte začít s výrobou den předtím, než je potřebujete hotové. Krém se musí odležet, a proto je dobré začít již den předem. Jinak se můžete těšit na velmi křehké těsto s vynikajícím krémem a čokoládovou polevou.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na pařížské trubičky potřebujete pár surovin, ale všechny velmi jednoduše najdete v obchodě po celý rok. Jejich výroba i s krémem zabere sice dva dny, ale výsledek stojí za to. Křehké těsto s nadýchaným krémem a čokoládovou polevou vás potěší a pohladí po duši. Navíc jde také o skvělou možnost na Vánoce, protože vypadají velmi svátečně.

Na těsto potřebujete:

  • hladká mouka – 200 gramů,
  • moučkový cukr – 60 gramů,
  • máslo – 60 gramů,
  • mleté vlašské ořechy – 70 gramů,
  • mléko – 2 lžíce,
  • rum – 2 lžíce,
  • vejce – 1 ks.

Na krém:

  • smetana ke šlehání – 160 ml,
  • čokoláda na vaření (hořká čokoláda) – 50 gramů,
  • krupicový cukr – 20 gramů,
  • máslo – 150 gramů.

Na ozdobu:

  • hořká čokoláda,
  • mléko,
  • máslo.

Pracovní postup

Připravte si všechny ingredience na těsto a velkou mísu nebo kuchyňského robota. Všechny suroviny vložte do mísy a hněťte rukama nebo využijte pomoc kuchyňského robota. Až budete mít hotové homogenní těsto, se kterým půjde dobře pracovat, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočívat po dobu 2 hodin v lednici. Poté nasypte mouku na pracovní desku a vezměte do ruky váleček. Vyválejte tenký plát těsta a nakrájejte ho rádýlkem na obdélníčky.

Každý kousek natočte na kovovou trubičku a jemně každou z nich potřete tukem. Velikost trubiček si snadno určíte podle velikosti kovových trubiček. Všechny rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a pečte po dobu 10-15 minut. Po upečení je nechte vychladnout na pokojovou teplotu a odstraňte kovové trubičky. Den předem si na krém svařte smetanu, cukr a čokoládu. Nechte směs vychladnout a vložte ji do lednice.

Reklama

Ozdobte si trubičky

Tento recept je dobré dělat trochu dopředu, protože budete trubičky zdobit až druhý den. Tehdy si vyšlehejte smetanu a máslo zvlášť. Potom obojí spojte opatrně dohromady a tímto krémem naplňte cukrářský sáček. Tímto krémem naplňte hotové trubičky. Až budete mít dezert takto hotový, rozpusťte si nakonec čokoládu nebo čokoládovou polevu a namočte do ní trubičky z obou stran. Tím získáte ještě lepší trubičky, které budou nejen skvěle chutnat, ale také vypadat. Dobrou chuť!

Reklama