Rebarborové tyčinky si vychutnáte jako křupavou svačinu

Rebarborové tyčinky jsou skvělou možností, jak zpracovat domácí (i kupovanou) rebarboru. Jestli jste si ji přinesli z trhu a nemáte zrovna chuť na klasický koláč, můžete si připravit tuto zajímavou alternativu. Jedná se o velmi snadný dezert na jaro, který si vychutná celá rodina. Jaro je jediné období v roce, kdy si můžete tuto zeleninu vychutnat. Proto toho musíte využít naplno a naučit se nový recept.

Co budete potřebovat?

Chuť tohoto dezertu bude jistě sladká, ale také trochu pikantní. Rebarbora má velmi specifickou chuť i aroma, které necháme naplno ukázat. Dezert se skládá ze dvou částí a obě připravíte stejně snadno. A každou z nich také potřebujete jen pár ingrediencí. Na těsto si připravte:

shutterstock.com
  • hladká pšeničná mouka – 1/ hrnku,
  • máslo (studené, na kostky) – ¾ hrnku,
  • moučkový cukr – ¼ hrnku.

Na náplň:

Čtěte také: Tradiční chuť indiánků na jemné sušence

  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 2 hrnky,
  • hladká pšeničná mouka – ½ hrnku,
  • sůl – ½ lžičky,
  • rebarbora – 4 hrnky.

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 175 stupňů. Ve středně velké míse smíchejte mouku  moučkový cukr. Mixérem nebo kuchyňským robotem rozemelte máslo tak, aby vypadalo jako hrubá drobenka. Drobky vyklepněte do formy vymazané máslem. Upěchujte ji prsty nebo pomocí lžíce. Takto připravenou kůrku vložte do trouby a pečte po dobu 10-12 minut. Počkejte, dokud trochu nezhnědne a potom ji vyndejte z trouby. Mezitím si můžete připravit lahodnou náplň.

V čisté míse smíchejte vejce, cukr, mouku a sůl. Jemně přidejte na kostičky nakrájenou rebarboru. Připravenou směs nalijte do formy s horkou kůrkou. Vraťte dezert do horké trouby. Snižte teplotu na 160 stupňů a pečte po dobu 30-35 minut. Hotový dezert poznáte díky tomu, že náplň ztuhne a nechte se třást. Až tato situace nastane, vyndejte formu z trouby a nechte dezert vychladnout při pokojové teplotě. Před nakrájením musí být směs naprosto studená. Dobrou chuť!