Zkoušeli jste někdy uvařit klasický kuřecí Stroganov? Ačkoliv se většinou dělá z hovězího masa, i z kuřecího se jedná o skvělou pochoutku a mimořádně rychlou alternativu klasického receptu. Pokud máte rádi dobře ochucené maso, skvělou omáčku a jednoduchou přípravu, pusťte se do vaření a překvapte svou rodinu lahodným obědem.
Co budete potřebovat?
Připravte si 2 šalotky, 1 červenou cibuli, 150 gramů kyselých okurek, 250 gramů hub, 1 kilogram kuřecích prsou, koření a sůl podle chuti, tymián, olej, vepřové sádlo nebo máslo, 70 gramů rajčatového protlaku, 150 mililitrů bílého vína, 1 litr masového vývaru, 150 gramů zakysané smetany a 150 gramů klasické sladké smetany.
Nejprve si připravte všechny ingredience. Šalotku a cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na kousky nakrájejte také houby a okurky. Kuře nakrájejte na nudličky a ochuťte solí a pepřem. Do pánve dejte trochu sádla nebo másla a počkejte, až se rozpustí. Poté k němu přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatohněda. Opět dochuťte solí, pepřem a přidejte trochu tymiánu.
Maso osmažte zvlášť
Vše dobře promíchejte. Přidejte víno a několik minut vařte na mírném ohni. Pak přilijte vývar a vařte dalších patnáct minut. Na pánev mezitím nalijte trochu oleje a opečte na něm plátky hub. Měly by pustit vodu a ta by se měla z pánve odpařit, pak budou houby hotové. Osmažené houby přidejte do hotové omáčky a na pánvi orestujte ještě nakládané okurky, aby se zbavily štiplavé chuti octa. V omáčce pak budou chutnat mnohem lépe.
I okurky nakonec přidejte do omáčky a přilijte obě dvě smetany. Vše dobře promíchejte. Nakonec na rozpálené pánvi s trochou oleje opečte kuřecí nudličky. Když je maso hotové a propečené, přidejte ho do omáčky, ale už ji znovu nevařte. Stroganov můžete podávat s hranolky, pečenými nebo vařenými bramborami, ale i s rýží či těstovinami. Pochutná si celá rodina.
Zdroj: babcineprzepisy.pl