Recept na klasický perník s netradiční přísadou

Perník patří mezi milované a velmi tradiční buchty, které si můžete snadno a velmi rychle připravit ve své kuchyni. Rozhodně ho nemusíte kupovat. Jestli si chcete užít jemnější a mnohem zajímavější chuť, přidejte do něj džem. Je to trochu netradiční, ale funguje to. Perník bude mnohem chutnější a nebude tak suchý jako obvykle. Jde jen o malou změnu, ale na výsledku to bude vidět.

Co budete potřebovat?

Na perník je zapotřebí jen pár věcí, které jednoduše smícháte dohromady a hodíte do trouby. Právě z tohoto důvodu je perník mezi lidmi tak oblíbený. Jeho příprava je nejen jednoduchá, ale také velmi levná. Proto si ho můžete snadno připravovat pravidelně a pochutná si na něm celá rodina. Na výrobu budete potřebovat:

  • mouka – 450 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • cukr – 250 gramů,
  • kakaový prášek – 30 gramů,
  • vejce – 1 ks,
  • olej – 50 ml,
  • mléko – 250 ml,
  • džem – 100 gramů,
  • čokoláda – 100 gramů.
Shutterstock

Pracovní postup

Do velké mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva a cukr. Poté přidejte kakaový prášek, vejce, olej a ¾ mléka. Vše důkladně promíchejte. Postupně přidávejte i zbytek mléka a dávejte si přitom pozor na konzistenci. Těsto by mělo být tekuté, ale ne příliš řídké. Proto možná nebudete potřebovat celé mléko, které si připravíte. Poté přidejte do těsta džem. Nejlepší je rybízový džem, ale můžete použít i jinou příchuť, kterou zrovna máte doma po ruce.

Těsto důkladně promíchejte, aby se džem zcela zapracoval do těsta. Poté přidejte čokoládu nasekanou na menší kousky. Formu na pečení vymažte olejem a vysypte moukou. Nalijte do formy připravené těsto a stěrkou ho rovnoměrně rozetřete, aby se všude upeklo stejně. Předehřejte si troubu na 180 stupňů a perník pečte po dobu 35-40 minut. Po upečení ho zkontrolujte špejlí, nechte vychladnout a zasypte moučkovým cukrem. Poté ho můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: bidista.com