Milujete sladkosti, cappuccino a chcete své rodině nebo hostům připravit krásný a vynikající dezert? Vyzkoušejte tento recept. Budete překvapení, jak skvěle chutná a jak krásně vypadá na talíři. Za zlomek ceny získáte dezert, který bude mnohem lepší než z cukrárny nebo obchodu. Všichni si pochutnají a vy budete mít v rukávu jeden z mnoha receptů, který potěší všechny ve vašem okolí.
Co budete potřebovat?
Domácí řezy jsou vždy skvělou možností, jak si pochutnat na sladkém v pohodlí domova. Jejich výroba není složitá, nepotřebujete příliš mnoho surovin a vždy si pochutnáte. Navíc jde také o skvělou možnost na domácí oslavy, protože na talíři vypadají velmi chutně. Na těsto potřebujete:
- vejce – 5 ks,
- mouka – 12 dkg,
- olej – 2 lžíce,
- prášek do pečiva – 1 lžička,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- sůl – 1 špetka,
- kakaový prášek – 2 lžíce,
- moučkový cukr – 15 dkg.
Na krém:
- mascarpone – 25 dkg,
- šlehačka – 500 ml,
- moučkový cukr – 10 dkg,
- potravinářský škrob – 1 lžička,
- prášek na cappuccino z lískových oříšků – 3 lžíce,
- mléčná čokoláda (nastrouhaná) – 1 tabulka,
- třešňová šťáva,
- třešňový džem – 1 sklenice,
- vanilkový cukr – 1 lžička.
Pracovní postup
Vejce vyšlehejte s moučkovým cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Přidejte olej, mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek. Všechno jemně promíchejte. Těsto přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a upečte. Po upečení ho nechte vychladnout a rozkrojte napůl. Jeden plán potřete polovinou třešňové šťávy a polovinou krému. Položte druhý plát, potřete ho třešňovým džemem a potom krémem. Na vršek nasypte nastrouhanou čokoládu nebo čokoládové hoblinky.
Před kompletací řezů si připravte krém. Smíchejte mascarpone, vanilkový cukr a moučkový cukr. Vyšlehejte mixérem šlehačku a potom přidejte oříškové (nebo běžné) cappuccino. Poté si připravte třešňový džem. V hrnci uvařte třešňový džem se šťávou, přidejte vanilkový cukr a skořici. Nezapomeňte na potravinářský škrob. Ten všechno zahustí. Jakmile to budete mít připravené, můžete se pustit do skládání řezu dohromady.
Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com