Tvarohový koláč je velice oblíbený dezert, který chutná snad každému. Existuje mnoho receptů a každý peče tento populární koláč trošku jiným způsobem. My vám nyní přinášíme novou verzi receptu, která je ještě lepší a především časově úspornější. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že nebudete litovat.
Co budeme potřebovat
Tvarohový koláč je delikatesa, která se nikomu nepřejí, ani když ho budete péct několikrát za měsíc. Jedná se o ideální sladkost pro vaši rodinu i pohoštění pro návštěvy. Výhodou tohoto snadného receptu není jen jeho výborná chuť, ale také velice krátká příprava, která nezabere příliš času a se kterou si poradí i začátečník. Jistě také oceníte, že tento tvarohový koláč není náročný na suroviny, ačkoliv se skládá ze tří částí a vypadá na první pohled velice dobře. Každá z částí se peče zvlášť. Pro jejich přípravu budeme potřebovat:
Na těsto:
- 240 g polohrubé mouky
- 240 g moučkového cukru
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžíce vody
- 6 vajec
- ½ kypřícího prášku
Na krém:
- 150 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 750 g tvarohu
- 150 g másla
- Citrónová kůra z jednoho citronu
Na polevu:
- 150 g hořké čokolády
- 1 až 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Jako první oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a s vodou a vytvoříme z nich poctivým mícháním hladkou směs. Z bílků našleháme sníh, který přidáme spolu s moukou, kakaem a s kypřícím práškem do těsta. Vše dobře promícháme. Poté si vezmeme plech, na jeho dno položíme pečící papír a nalejeme na něj těsto. V předem předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 180 stupňů. Během pečení se pustíme do přípravy krému. Rozmixujeme tvaroh, máslo, citronovou kůru, cukr a vanilkový cukr. Jím potřeme hotový a vychlazený korpus. Celý koláč ještě polejeme roztavenou čokoládou se lžičkou oleje. Před podáváním necháme dobře vychladnout a ztuhnout v lednici.