Léto je ideální období, abyste si připravili vynikající koláč s ovocem a tvarohem. V horkých dnech vám přijde k chuti a jeho příprava je úžasně jednoduchá. Navíc do něj můžete dát ovoce, které máte zrovna po ruce, nebo vám vyrostlo na zahradě. Pojďme se podívat, jak můžete připravit tento vynikající koláč. Garantujeme vám, že bude chutnat celé rodině i návštěvám. Koláč vypadá krásně, takže se skvěle hodí i k odpolední kávě s přáteli.
Co budete potřebovat?
Na výrobu ovocného koláče toho potřebujete celkem hodně. Všechny suroviny jsou základní, levné a máte je zaručeně neustále doma. Připravte si 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 250 gramů polohrubé mouky, 100 gramů cukru (krystal), ½ hrnku oleje, ½ hrnku vody, ¾ balíčku prášku do pečiva, 3 vanilkové cukru, 100 gramů cukru, 1 vanilkový pudink, ½ litru ovocné šťávy, ovoce podle chuti. Nezapomeňte také na 2 tvarohy a 2 vanilkové cukry. Cukr přidávejte podle vlastní chuti.
Způsob přípravy
Pro přípravu těsta smíchejte mouku, olej a vodu. Žloutky, vanilkový cukr a 100 gramů cukru vyšlehejte do pěny a přidejte k základní směsi. Potom vyšlehejte sníh z bílků a jemně ho vmíchejte do těsta. Nakonec přidejte prášek do pečiva. Do těsta můžete přidat také kakao. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní těsto. Plech vymazaný máslem a vysypaný moukou naplňte připraveným těstem a rovnoměrně ho rozprostřete.
Vložte do trouby a pečte na střední teplotu, dokud nebude těsto hotové (vyzkoušejte špejlí). Smíchejte tvarohy s vanilkovými cukry a případně dalším cukrem podle chuti. Tvarohovou směsí potřete celý koláč o pokojové teplotě. Potom rozložte na koláč čerstvé ovoce. Použít můžete jahody, hrušky, broskve, ananas, borůvky a mnoho dalšího. V hrnci svařte ovocnou šťávu s vanilkovým pudinkem a koláč polijte připraveným rosolem. Nechte vychladnout v lednici a můžete podávat.