Ryba s tajnou ingrediencí, díky které ji budou hosti milovat. Všechno připravit trvalo 15 minut a pak už jen dáte péct!

  • 1 makrela
  • 3 lžičky vlašských ořechů
  • 1,5 lžičky dijonské hořčice
  • 30 gramů strouhaného sýra
  • Sůl a koření na ryby

Jedná se o seznam surovin na jednu rybu. Pokud jich budete připravovat více, je třeba znásobit množství jednotlivých surovin. Tedy hlavně ořechů, stejně jako hořčice.

Rybu naporcujte

Dnes je makrela ve většina případů prodávána jako celá ryba, a to s hlavou a také ocasem. To je u tohoto receptu nežádoucí a tak je na místě ji nejprve připravit na to, aby mohla být dále zpracována. Rybu tedy naporcujte. Pokud si věříte, můžete rovnou udělat filety. Ty ale nejsou nezbytné. Tato pečená makrela s ořechy a sýrem může být vhodná i pro začátečníky. Stačí, když oddělíte hlavu a ocas a poté povedete řez spodní částí těla. Tedy abyste rybu podélně rozpůlili. Toto pro daný recept plně dostačuje.

Začnete dochucovat

Nyní položte rozříznutou makrelu kůží na prkénko, čímž máte před sebou dvě poloviny masa. A ty začněte dochucovat. Nejprve je třeba trocha soli a potom také koření na ryby. Nyní dobře a důkladně potřete obě části dijonskou hořčicí. Jakmile máte, už zbývají jenom dvě suroviny. První jsou ořechy, které je dobré lehce nasekat a potom s nimi rybu posypat. Na vrch už jenom nasypejte nahrubo nastrouhaný sýr. Tím máte rybu dochucenu a připravenu k přípravě.

Čtěte také: Nemůžete vyčistit troubu? S tímto trikem okamžitě odstraníte veškeré mastnoty, bakterie a zbytky!

Pokračování článku na další stránce