Rychlý dezert, na který stačí jen všechno smíchat a hodit do trouby!

Nejlepší domácí dezerty jsou většinou ty, které připravíte velmi rychle a levně. Tato buchta se připravuje neuvěřitelně jednoduše a rychle. Díky tomu si ji můžete připravit kdykoli budete mít chuť na něco sladkého, i když nebudete mít příliš mnoho času. Uvidíte, že výsledek chutná skvěle, i když do něj dáte jen pár jednoduchých ingrediencí.

Co budete potřebovat?

Největší výhodou tohoto receptu je fakt, že potřebujete jen základní suroviny. Nakonec vám postačí pár minut na přípravu a necelé půl hodiny času. Podívejte se na tento recept a uložte si ho do oblíbených. Až budete mít chuť na něco sladkého, snadno sáhnete do uložených receptů a vychutnáte si jeho jedinečnou chuť. Potřebujete:

  • mouka – 1 hrnek,
  • olej – ½ hrnku,
  • vejce – 4 ks,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • čokoládové lupínky,
  • citronová kůra,
  • zakysaná smetana – 1 malá krabička,
  • Nutella nebo oříškový krém.

Pracovní postup

Vezměte si k ruce velkou mísu. Všechny suroviny smíchejte dohromady. Vznikne vám homogenní těsto. Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 170 stupňů po dobu 25 minut. Po upečení nechte buchtu vychladnout na pokojovou teplotu. Až bude studená, můžete povrch potřít Nutellou nebo oříškovým krémem. Stejně tak můžete použít rozpuštěnou čokoládu na ozdobení nebo celé zalití buchty. Záleží jen na tom, jak máte své sladké rádi.

Čtěte také: Máte doma dvě jablka, skořici a cukr? Připravte si jablečné placky!

Proč vsadit na domácí dezerty?

Možná si někdy říkáte, že dělat doma dezerty nemá smysl. Je mnohem jednodušší zajít do obchodu nebo cukrárny. To je sice pravda, ale při domácí výrobě přesně víte, co jste do svého dezertu dali. Navíc si recepty vždy můžete přizpůsobit podle svých chutí, což se vám v obchodě nepodaří. Jestli máte chuť na ně dát rozpuštěnou čokoládu, nasekané ořechy nebo přidat méně cukru, můžete to udělat. A domácí dezerty jsou samozřejmě mnohem levnější než kupované. To je v dnešní době velká výhoda.

Zdroj: ketkes.com