Skořicový šnek patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo, jaké si na světě můžete koupit. Hlavně ve Spojených státech jsou velmi populární. Nemusíte kvůli nim běžet do pekárny. Když si je připravíte doma, získáte jich mnohem více za nižší cenu. A pochutnáte si také mnohem více. Šnek bude vynikající, jemný a nakonec ho zalijete vynikajícím krémem, který doplní jeho chuť.
Co budete potřebovat?
Sladký šnek je jednou z nejchutnějších snídaní nebo svačin, které si vychutná celá rodina. Jejich příprava je velmi jednoduchá a budete překvapení, jak dobře chutnají. Navíc nepotřebujete příliš surovin a nepotřebujete ani nic šíleného. Všechno máte jistě doma, takže si tyto vynikající šneky velmi snadno připravíte, kdykoli na ně budete mít chuť. Na výrobu potřebujete:
- listové těsto – 1 balení (400-500 gramů),
- skořice – 1-2 lžičky,
- měkké máslo – 30 gramů,
- cukr – 50 gramů.
Na polevu:
- zakysaná smetana – 200 gramů,
- moučkový cukr – 2-3 lžíce.
Pracovní postup
Listové těsto rozbalte nebo rozválejte do tvaru obdélníku. Těsto namažte měkkým máslem a zasypte cukrem smíchaným se skořicí. Těsto dejte dohromady jako roládu a sevřete její okraje. Poté si vezměte obyčejnou nit a nakrájejte z rolády jednotlivé šneky. Nit je na to nejlepší, protože neslepí jednotlivé vrstvy uvnitř šneků. Proto je tato metoda mnohem lepší než krájení nožem. Navíc je použití nitě mnohem rychlejší. Poté vymažte pekáč máslem a rozložte do něj připravené šneky.
Těsto lehce přitlačte a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte těsto 15-20 minut odpočívat. Poté šneky upečte v troubě předehřáté na 190 stupňů po dobu 15-20 minut. Mezitím si připravte lahodnou polevu. Potřebujete na ni pouze zakysanou smetanu, kterou smícháte s moučkovým cukrem. Vytáhněte buchty z trouby a nechte je trochu vychladnout. Nalijte na ně krém, dokud budou ještě teplé. Poté je nechte zcela vychladnout a pochutnejte si. Dobrou chuť!
Zdroj: xitrosti.com