Sladká tečka po jídle: Tyto sušenky si zamilujete

Chtěli byste si po obědě něco malého zakousnout? Není nic lepšího než chutné sušenky, které se skvěle spárují třeba se šálkem kávy, čaje nebo i studeného mléka. Proč ale jíst ty kupované, které jsou plné cukru a éček, když si můžete snadno doma připravit domácí sušenky plné lahodných ingrediencí přesně podle vašeho gusta?

Reklama

Co si připravit?

Na přípravu těchto chutných sušenek budete potřebovat:

  • Pšeničná mouka – 300 g
  • Cukr – 80 g
  • Mléko – 75 ml
  • Vejce – 3 kusy
  • Med – 50 g
  • Máslo – 70 g
  • Vanilka
  • Prášek do pečiva – 10 g

Náplň a zdobení:

  • Jablka – 2 kusy
  • Meruňkový džem
  • Rozinky

Jak postupovat?

Nejprve si vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Můžete použít ruční šlehač nebo klidně i dejte suroviny do robota, aby práci udělal za vás.

Reklama
https://www.babcineprzepisy.pl/

Dále přidávejte máslo, mléko i med. Vše dobře promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné hrudky, a poté do směsi přisypávejte sypké suroviny. Ideální je, pokud sypké suroviny dopředu prosejete, aby byly nakypřené a vytvořily skutečně lahodné a hladké těsto.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Těsto následně dejte do cukrářského sáčku a nachystejte si plech vyložený pečicím papírem. Na plech poté krouživými pohyby tvořte sušenky.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Nyní přijde čas na zdobení. Nemusíte se řídit tímto postupem, klidně buďte kreativní. Nakrájejte si jablko na malé plátky a ozdobte jimi každou sušenku. Přidejte také rozinky.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Pečte v troubě při teplotě asi 150 stupňů dozlatova. Na závěr můžete povrch sušenek potřít meruňkovým džemem smíchaným s vodou.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Sušenky jsou hotové, pokud jsou křehké a snadno se lámou. Proto po upečení nechte sušenky nejprve vychladnout a až poté je přemístěte na servírovací tác.

https://www.babcineprzepisy.pl/

Jak si pečení ozvláštnit?

Pokud chcete, těsto se dá ozvláštnit například tak, že do něj přidáte kakao nebo hoblinky kokosu. Je to snadná obměna, díky které můžete mít pokaždé jiný dezert, klidně i s jiným zdobením. Je to jen na vás a je to všechno velmi jednoduché.

ZDROJ: babcineprzepisy.pl

Reklama