Sladké vánoční šišky budou na svátečním stole vypadat nádherně!

Originální vánoční cukroví musíte vyzkoušet alespoň jednou za život. Možná zjistíte, že je dobré na každé Vánoce. Každý rok vyzkoušejte alespoň jeden nový recept na cukroví a vaše svátky budou ihned lepší a zajímavější. Letos můžete zkusit toto cukroví ve tvaru šišek. Potřebujete jen pár jednoduchých surovin a připravíte pro svou rodinu krásné překvapení. Poradíme vám, jak připravit toto kouzelné cukroví.

Co budete potřebovat?

Z uvedeného množství surovin získáte asi 500 gramů těsta. To by mělo stačit na 15 sušenek. Možná se vám to nezdá jako velké množství, ale pár dní vám zaručeně vydrží. Jestli máte velkou rodinu nebo plánujete více návštěv, připravte si cukroví z dvojité dávky. Na těsto potřebujete:

máslo (měkké) – 100 gramů,

Čtěte také: Jak můžete sklenice sterilovat v troubě?

  • krupicový cukr – 90 gramů,
  • sůl – špetka,
  • rostlinný olej – 50 ml,
  • vejce – 1 ks,
  • hladká mouka – 270-300 gramů,
  • kakao – 25 gramů,
  • prášek do pečiva – ½ lžičky.

Pracovní postup

Měkké máslo vložte do misky. Přidejte cukr krystal a sůl. Všechno promíchejte, dokud nezískáte homogenní hmotu. Přidejte rostlinný olej a rozšlehané vejce. Všechno znovu důkladně promíchejte. Do této směsi přidejte kakao a znovu důkladně promíchejte. Všechno se musí dokonale propojit. Nakonec přidejte prosátou mouku a moučkový cukr. Rukama uhněteme těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie nebo plastového sáčku a vložte na 20 minut do lednice.

Poté vyndejte těsto z lednice, válečkem (nebo skleněnou lahví) ho rozválejte na plát a vykrájejte nebo vytvarujte šišku. Potom nožem udělejte čáry vedle sebe a potom na opačnou stranu. Musíte získat vzor šišky, ale nesmíte těsto proříznout skrz. Cukroví vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Nakonec nechte cukroví vychladnout na pokojovou teplotu a zasypte moučkovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: zinoti.lt