Jednoduché dezerty s krémem a čokoládovou polevou vždy chutnají skvěle. Ten dnešní navíc krásně vypadá, takže ho klidně můžete použít jako pohoštění. Vše připravíte poměrně snadno, takže ho zvládne upéct i začátečník. Zkuste tento recept a budete ho připravovat každou chvíli!
Co budete potřebovat?
Na těchto surovinách vás jistě nic nepřekvapí a většinu z nich (možná všechny) máte doma i teď. Díky tomu si můžete tento dezert připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Nebudete potřebovat příliš mnoho času a zajisté si pochutnáte. Na základ dezertu potřebujete:
- mouka – 110 gramů,
- kakaový prášek – 20 gramů,
- prášek do pečiva – 5 gramů,
- vejce – 2 ks,
- sůl – špetka,
- vanilkový cukr – 10 gramů,
- cukr – 80 gramů,
- mléko – 50 ml,
- rostlinný olej – 50 ml.
Na krém:
- želatina – 35 gramů,
- voda – 150 ml,
- bílý jogurt – 1 kg,
- cukr – 200 gramů,
- smetana – 500 ml,
- vanilkový cukr – 20 gramů,
- kakaový prášek – 50 gramů,
- vařící voda – 100 ml.
Pracovní postup
Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. V jiné misce prošlehejte vejce, cukr a vanilkový cukr. Musíte získat nadýchanou, světlou pěnu. Do vaječné směsi přidejte mléko, rostlinný olej a vše důkladně promíchejte. Nyní promíchejte suché a mokré ingredience dohromady. Zapékací formu o velikosti 21 x 21 cm vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Vložte ho do trouby a pečte po dobu 20 minut. Mezitím si připravte krém.
Smíchejte 150 ml vody se želatinou a nechte 5 minut odstát. Smíchejte cukr s jogurtem a dejte směs na stranu. V jiné nádobě vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem a opatrně do ní vmíchejte jogurtovou směs. Namočenou želatinu zahřejte a smíchejte se zbytkem surovin. Tím máte hotový krém. Na polevu rozpusťte čokoládu ve vodě a míchejte, dokud nezískáte správnou konzistenci. Nakonec nalijte na těsto krém, rozpuštěnou čokoládu a promíchejte, abyste vytvořili krásné obrazce. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte. Dobrou chuť!
Zdroj: novadanas.com