Šlehané cukroví patří mezi tradiční druhy těchto pochoutek, které v Čechách připravuje téměř každá rodina. Jestli jste ho ještě nezkoušeli nebo nemůžete najít recept, zkuste ten od nás. Zaručujeme, že si pochutnáte a všichni budou naprosto spokojení. Na ozdobu a dochucení můžete použít cokoli máte po ruce a máte na to chuť.
Co budete potřebovat?
Na výrobu tohoto úžasného a velmi jemného cukroví nepotřebujete téměř nic. Postačí vám jen základní suroviny, které je zapotřebí na pečení jakéhokoli pečení. Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý a připravíte ho během chvilky. Na výrobu těsta potřebujete:
- mouka – 370 gramů,
- bramborový škrob – 50 gramů,
- máslo (měkké) – 250 gramů,
- moučkový cukr – 150 gramů,
- vejce – 2 ks,
- vaječný žloutek – 1 ks,
- vanilkový extrakt – 1 lžička,
- sůl – špetka.
Na ozdobu:
- kandované ovoce,
- džem nebo marmeláda,
- hořká čokoláda – 100 gramů,
- strouhaný kokos.
Pracovní postup
V první řadě si vyndejte předem máslo, protože musí mít pokojovou teplotu. Potom k máslu přidejte moučkový cukr a vyšlehejte ho do jemné pěny. Následně můžete přidat vejce (jedno po druhém). Ujistěte se, že se vejce dobře propojilo s těstem, než k němu přidáte další. Až budete mít tuto hmotu, můžete přidat také mouku, bramborový škrob a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchejte. Získáte hladké těsto bez hrudek. Přesuňte ho do cukrářského sáčku s hvězdicovým zakončením.
Plech vyložte pečicím papírem. S pomocí cukrářského sáčku udělejte na plech sušenky. Záleží pouze na tom, jestli budou mít tvar tyčinky, podkovy nebo kolečka. Zároveň je můžete ozdobit kandovaným ovocem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a sušenky pečte po dobu asi 10 minut. Zkontrolujte, jestli jsou upečené a nechte je vychladnout. Poté je můžete slepit marmeládou, ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo jinak podle vlastního vkusu a chutí. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: ricettedalmondo.it