Ingredience:
- 600 g hovězího roštěnce
- 4 polévkové lžíce plnotučné hořčice (+ lžíce navíc)
- Sůl
- Mletý pepř
- 3 vejce (natvrdo uvařená)
- 30 cm párky nebo trampské cigáro
- 150 g špek (v celku)
- 3 menší cibule (1 rozkrojená na čtvrtiny, 2 nadrobno)
- 3 nakládané okurky (podélně rozkrojené)
- 1 litr hovězího vývaru
- 3 polévkové lžíce pšeničné hladké mouky
- 3 polévkové lžíce sádla nebo oleje
- Vařená rýže
- Petrželka (na ozdobu)
Postup:
- Příprava masa: Maso důkladně očistěte, zbavte se případných blán a nakrájejte na čtyři plátky. Ty následně položte na prkénko, překryjte fólií a co nejvíce je rozklepejte od středu k okrajům.
- Příprava náplně: Natvrdo uvařte tři vejce. Cibule rozčtvrťte. Slaninu, uzeninu a nakládané okurky nakrájejte na proužky. Připravte špalíky o něco kratší než šířka rozklepaných plátků.
- Náplň a závitky: Plátky masa osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na okraj plátku umístěte uzeninu, okurku, slaninu, cibuli a jedno vejce. Začněte závitky rolovat od okraje s náplní, každý otočený závit utáhněte, přečnívající okraje ohněte nahoru. Fixujte párátkem nebo provázkem.
- Smažení závitků: Rozpáleným sádlem nebo olejem osmažte závitky dozlatova.
- Příprava omáčky: Přidejte nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova. Posypte moukou, promíchejte a nechte chvíli zjemnit. Postupně přilijte hovězí vývar, přidejte lžíci hořčice navíc. Vařte za občasného míchání do zhoustnutí omáčky.
- Servírování: Podávejte s vařenou rýží a ozdobte petrželkou.
Dobrou chuť při objevování lahodných španělských ptáčků!
Reklama
Reklama