Polévka je jedním z nejoblíbenějších prvních chodů na světě. Lze ji připravit různými způsoby, aby se recepty každý den neopakovaly. Například taková sýrová polévka je velmi chutná a lze ji připravit na několik způsobů, které ohromí každého strávníka. Podívejte se na několik velmi chutných a jednoduchých receptů.
S rýži i s houbami
Sýrová polévka s rýží je ideální, když přijdou nečekaní hosté.
Potřebovat na ni budete:
- 500 gramů kuřecích prsních řízků
- 400 gramů taveného sýra
- 150 gamů rýže
- 400 gramů brambor
- 150 gramů mrkve
- 150 gramů cibule
- koření podle chuti.
Z kuřecího masa uvařte vývar, nasypte do něj rýži a povařte. Brambory, cibuli, maso a mrkev nakrájejte a přidejte k vývaru, chvíli povařte. Nakonec přidejte sýr, promíchejte a odstavte.
Houbová sýrová polévka patří k nejoblíbenějším.
Potřebovat budete:
- 400 gramů žampionů
- 1 cibuli
- 3 až 4 brambory
- 2 lžíce oleje
- 300 gramů taveného sýra.
Do hrnce nalijte 2,5 litru vody a přiveďte k varu. Přidejte nakrájené brambory. Osmažte nakrájenou cibuli s houbami a společně se sýrem přidejte do hrnce s vodou, až budou brambory hotové.
Francouzská polévka nebo polévka s klobásou
Francouzská sýrová polévka se připravuje ze:
- 450 gramů kuřecího masa
- 200 gramů taveného sýra
- 400 gramů brambor
- 150 gramů cibule
- 180 gramů mrkve
- másla
- bobkového listu
- soli a pepře.
Z masa uvařte vývar, přidejte sůl a pepř a bobkový list. Brambory s cibulí nakrájejte, mrkev nastrouhejte. Brambory přidejte do vývaru. Na pánvi orestujte cibuli s mrkví, vložte do polévky a po pár minutách přidejte maso a tavený sýr.
Sýrovou polévku s klobásou připravíte ze:
- 2 tavených sýrů
- 150 gramů klobásy
- 3 brambor
- 1 mrkve
- 2 cibulí
- 3 stroužků česneku
- koření.
Cibuli, česnek, mrkev a brambory nakrájejte. Kromě brambor vše orestujte, pak přidejte nakrájenou klobásu a po pár minutách brambory. Po 10 minutách zalijte vodou a vařte do změknutí brambor. Nakonec přidejte sýr.
Zdroj: sovkusom.ru