Tradiční chuť indiánků na jemné sušence

Vzpomínáte si na slavné indiány? V mnoha cukrárnách je najdete i dnes. Naštěstí si je můžete připravit také doma v pohodlí vlastní kuchyně. Na Vánoce se skvěle hodí, protože vypadají krásně a všechny ohromíte tím, že si je umíte vyrobit sami. Nepotřebujete na ně příliš mnoho ingrediencí a výsledek bude chutnat jednoduše božsky. Poradíme vám, jak si tento tradiční dezert připravit a překvapit všechny, kdo přijdou k vám domů během svátků i mimo ně.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na 10 indiánů budete potřebovat následující ingredience. Potřebujete samozřejmě suroviny na piškotový základ, lahodný krém a nakonec na čokoládovou polevu. Na piškotové těsto potřebujete:

  • mouka – 8 dkg,
  • cukr krystal – 6 dkg,
  • vaječné bílky – 3 ks,
  • vaječné žloutky – 2 ks.

Ingredience na krém a polevu:

  • vaječné bílky – 5 ks,
  • cukr krystal – 26 dkg,
  • voda – 4 polévkové lžíce,
  • čokoláda – min. 1 tabulka.
kulinarika.net

Pracovní postup

Z ingrediencí na piškotové těsto vytvořte hladkou hmotu. Cukrářským sáčkem s kulatou tryskou tvořte na plech vyložený pečicím papírem kolečka o průměru asi 4 centimetry. Plech s připravenými sušenkami vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte, dokud nebudou hotové a dokonale zlaté. Mezitím si připravte krém. Uvařte cukr (18 dkg) s vodou do zhoustnutí. Musí mít takovou konzistenci, aby se při foukání vidličkou vytvořila bublina.

Reklama
kulinarika.net

Z vaječných bílků a 8 dkg cukru vyšlehejte na sníh. Za stálého šlehání přidejte také uvařený cukrový sirup. Teplou hmotu přesuňte do cukrářského sáčku a naneste ji na upečené (a vychladlé) sušenky. Připravte si také polevu z rozpuštěné čokolády. Nakonec ji nalijte na hotové indiány. Čokoláda by měla mít asi 35 stupňů. Nakonec je vložte do lednice a nechte krém i čokoládu ztuhnout. Poté máte jediný úkol. Ochutnejte své indiány a pochutnejte si na tradiční chuti. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kulinarika.net

Reklama