Upečte báječné vánoční banánky s čokoládovou nebo vanilkovou náplní za 30 minut

„Vánoční období je plné chutí a vůní, a co kdybyste letos přinesli do svého svátečního menu něco zcela nového a neodolatelného? S naším jedinečným receptem na Báječné Banánky s Čokoládou můžete snadno zaujmout své hosty a přidat špetku luxusu do vánočních oslav. Tyto lahodné banánky jsou perfektním spojením jemného těsta, krémové čokoládové náplně a křehkých oříšků na vrchu.

Příprava je úžasně jednoduchá – s námi neztratíte víc než 30 minut a výsledek stojí za to! Vyzkoušejte tuto vánoční verzi oblíbeného dezertu a dopřejte svým blízkým chuťový zážitek, který si budou pamatovat po celý rok. A co je nejlepší – tyto báječné banánky budou dokonalým závěrečným dotekem pro vaše vánoční slavnosti. Přineste do svých Vánoc něco nového, něco sladkého, něco nezapomenutelného!“

Banánky s čokoládovou náplní a oříšky

Suroviny:

  • 250 ml smetany (33%)
  • 100 g hořké čokolády (70%)
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 40 g másla
  • 1 lžička krupicového cukru
  • Špetka soli
  • 80 g hladké mouky
  • 3 ks vajec (velikost M)
  • 100 g tmavé čokoládové polevy
  • 30 g bílé čokoládové polevy
  • Nasekané lískové oříšky na posypání

Postup:

Čtěte také: Postní recept na měkké a nadýchané domácí koblihy

  1. Ve velkém hrnci svařte smetanu a odstavte ji. Vmíchejte do ní rozpuštěnou hořkou čokoládu. Nechte odležet v chladničce přes noc.
  2. V hrnci přivedete k varu mléko s 50 ml vody, máslem, cukrem a špetkou soli. Odstavte a najednou vsypte mouku. Dobře promíchejte, vrátíme na vařič a při střední teplotě mícháme, dokud hmota nebude hladká a na dně se vytvoří bělavý povlak.
  3. Přesuňte těsto do mísy a nechte zchladnout. Postupně do něj začněte zapracovávat vejce. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou vytvořte na plechu s pečicím papírem banánky dlouhé asi 10 cm. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C po dobu 5 minut, poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15-20 minut. Necháme banánky vychladnout.
  4. Rozpůlíme je podélně, potáhneme horní části rozpuštěnou tmavou polevou, přelijeme bílou polevou a posypeme oříšky. Necháme ztuhnout.
  5. Vytlučeme do tuha čokoládovou smetanu a naplníme jí připravené korpusy.

Dorou chuť

zdroj: obzarciuch.pl