Klasické bramborové chipsy si dá jednou za čas s radostí každý z nás. Skvěle se hodí k večernímu filmu. Bohužel jsou známé hlavně tím, že škodí našemu zdraví. Dobrou zprávou je, že si můžete jejich zdravou variantu připravit doma. Nejen, že budou mnohem zdravější, ale také mnohem levnější. Ušetříte, pochutnáte si a ještě podpoříte své zdraví. Řekneme vám, jak si připravit brambůrky pečené v troubě, které můžete nabídnout celé rodiny (včetně dětí) i návštěvám.
Co budete potřebovat?
Máme pro vás velmi dobrou zprávu. Na výrobu domácích brambůrků nepotřebujete prakticky žádné suroviny, a proto je jejich výroba tak jednoduchá a levná. Ve skutečnosti potřebujete jen tři věci: brambory, olej a koření. Použít můžete bylinky, sůl, pepř, papriku nebo cokoli jiného, na co budete mít zrovna chuť. Právě v této oblasti si užijete nejvíce experimentů. Vždy si můžete vybrat jiné koření a zkoušet nejrůznější příchutě brambůrků.
Způsob přípravy
Samotný postup je velmi jednoduchý a poměrně rychlý. Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Využít k tomu můžete mandolínu, která vám vytvoří velmi tenké plátky, které budou všechny stejně silné. Díky tomu budete mít jistotu, že se všechny brambory upečou stejně. Brambory ponořte do studené vody. Potom je třikrát opláchněte pod tekoucí vodou, abyste se zbavili škrobu. To způsobí, že brambory budou po upečení krásně křupavé.
Brambory vložte do větší mísy a přidejte olej. Obalte všechny plátky brambor v oleji a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Všechny brambory posypte kořením, které právě chcete použít. Chipsy pečte v troubě 20 minut při teplotě 200 stupňů. Po upečení by měly být dokonale křupavé. Nechte je vychladnout. Během této doby si můžete připravit své oblíbené omáčky, guacamole, kečup nebo cokoli jiného. Nakonec vše servírujte na stůl a užijte si pohodu se zdravými brambůrky.
Zdroj: deliciousrecipesone.com