Úžasná buchta s tvarohovou náplní pro zimní dny

Čekáte hosty a nechcete jim podávat ke kávě kupovaný dezert? Upečte jim tuto kombinaci kakaa a tvarohu. Není nic lepšího, co byste si mohli vychutnat k odpolední kávě nebo jako sladkou snídani. Poradíme vám, jak připravit tento vynikající dezert. Zařaďte tento recept do svého seznamu dezertů a uvidíte, že si všichni pochutnáte. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá.

Co budete potřebovat?

Tento krásný dezert se skládá z těsta a tvarohové náplně. Na každou z těchto částí potřebujete jen pár surovin, ze kterých získáte vynikající buchtu. Bude mít příjemně sladkou chuť a na talíři vypadá krásně. V první řadě si ale musíte připravit všechny suroviny. Na těsto potřebujete:

  • vejce – 4 ks,
  • krupicový cukr – 22 dkg,
  • margarín nebo máslo – 15 dkg,
  • prášek do pečiva – 1 sáček,
  • neslazený kakaový prášek – 2 lžičky,
  • mouka – 30 dkg,
  • mléko – 1,5 dl.

Na náplň:

Čtěte také: Chutné a šťavnaté klobásy nejen pro děti

  • tvaroh – 50 dkg,
  • krupice – 4 lžičky,
  • vejce – 1 ks,
  • cukr – 20 dkg,
  • vanilkový cukr – 1 sáček,
  • nastrouhaná citronová kůra – podle chuti.
ketkes.com

Pracovní postup

Na přípravu této zajímavé buchty musíte udělat jen pár kroků. V hluboké míse smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a krupicí. Nechte minimálně jednu hodinu odstát, aby krupice nabobtnala. V tuto chvíli budete mít připravenou tvarohovou náplň a můžete se pustit do přípravy těsta. Již teď si můžete připravit plech vyložený pečicím papírem a kuchyňského robota nebo ruční mixér s metličkou.

ketkes.com

Na těsto smíchejte máslo (nebo margarín) s cukrem. Vyšlehejte je do pěny. Potom přidejte žloutky. Postupně přidávejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Poté přidejte tolik mléka, by vzniklo trochu tekuté těsto. A nakonec přidejte také vyšlehaný bílek. Těsto nalijte na připravený plech a z tvarohové náplně vytvořte lžičkou malé knedlíčky po celém těstě. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut. Nakonec nechte buchtu vychladnout, nakrájejte a podávejte.

Zdroj: ketkes.com