Kuřecí křidélka v marinádě jsou jednou z největších pochoutek, které si můžete připravit ve své kuchyni. V létě je můžete hodit na gril, v zimě jednoduše do trouby. Maso bude nádherně křehké, jemné a konečně si na křidélkách vážně pochutnáte. Marináda z medu a hořčice v sobě spojuje dvě oblíbené příchutě, které se na kuřecí maso používají. A toto spojení je nejlepší!
Co budete potřebovat?
Na marinádu potřebujete jen pár věcí, ale hlavní bude kvalitní maso. Nespoléhejte se na balená křidélka a zajděte do masny. Tam najdete doopravdy kvalitní kousky masa, které budou chutnat dokonale s připravenou marinádou. Příloha je čistě na vás. Postačí vám i samotná zelenina nebo salát. Na toto jídlo potřebujete:
- kuřecí křídla – 1 kg,
- med – 2 polévkové lžíce,
- olivový olej – 2 polévkové lžíce,
- česnek – 2 stroužky,
- citron – 1 ks,
- hořčice – 2 lžičky,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- strouhaný zázvor – 1 lžička,
- rozmarýn – 1 lžička.
Pracovní postup
Kuře opláchněte pod tekoucí vodou a lehce osušte. Maso osolte a opepřete podle chuti, přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, drhnutý rozmarýn a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Všechno promíchejte a zalijte olivovým olejem. Poté přidejte hořčici, med a citronovou šťávu z jednoho citronu. Jestli máte med pevný, musíte ho předem rozpustit ve vodní lázni. Na kuře je zapotřebí tekutý med, takže si ho musíte připravit.
Všechno důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Nechte tam maso odpočívat minimálně po dobu 1 hodiny. Nejlepší je samozřejmě nechat marinádu působit přes noc, ale s masem můžete pracovat i bez odpočinku. Maso potřete zbylou marinádou a pečte v troubě na 180 stupňů po dobu 45 minut. Podávat je můžete se svou oblíbenou přílohou, hranolky, salátem nebo svou oblíbenou omáčkou. Skvěle se k nim hodí i nakrájená zelenina nebo kyselé okurky.